Foto: Matīss Markovskis

Restorāna “Buddha” receptes: Mungdāla krēmzupa ar tomātiem, koriandra un karija lapām 0

Konsultē KONSTANTĪNS GOVORINS, pavārs restorānā “Buddha”

Reklāma
Reklāma
10 apetīti nomācoši produkti, kas jāēd katru dienu 23
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana
Katliņā gī sviestā karsē sinepju sēklas, kurkumu, asafetīdu un ķiploku.

Pievieno mungpupiņas un tomātus. Uzlej dārzeņu buljonu un vāra, līdz pupiņas mīkstas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sablendē, pievieno saldo krējumu (var gatavot arī bez tā, ja šķiet par treknu).

Pasniedzot rotā ar koriandra un karija lapām.

Par mungpupiņām:
Mungpupiņas ir līdzīgas dzeltenajām lēcām, taču tie ir divi atšķirīgi produkti. Tāpat kā daudzi citi pākšaugi, arī mungdāls ir ļoti veselīgs, to uzskata par profilaktisku līdzekli pret vēzi, par organisma attīrītāju un visu ķermeņa funkciju normalizētāju.

Pupiņas ir lielisks šķiedrvielu, minerālvielu un dažādu vitamīnu avots, kas, pateicoties savai lielajai uzturvērtībai, lieliski iederas dažādos ēdienos. Katrai pupiņai un zirnim ir sava īpatna garša un struktūra, tāda ir arī mungpupiņām, kas labi garšo gan vienkārši novārītas kā piedeva citiem ēdieniem, gan kā pamatsastāvdaļa dažādās receptēs.

!Mungdāla miltus var sajaukt ar ūdeni un šo masu klāt uz apdegumiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.