Mobilā versija
+0.2°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
31. augusts, 2015
Drukāt

Restorāna “Buddha” receptes: Mungdāla krēmzupa ar tomātiem, koriandra un karija lapām

Foto: Matīss MarkovskisFoto: Matīss Markovskis
Sastāvdaļas 1 porcijai

30 g gī sviesta
Kurkuma
Asafetīda
Sinepju sēklas
Nedaudz ķiploku
Karija lapas
60 g tomātu
110 g mungdāla (mungpupiņu)
70 ml saldā krējuma
Karija lapas
Koriandra (kinzas) lapas
Dārzeņu buljons

Konsultē KONSTANTĪNS GOVORINS, pavārs restorānā “Buddha”

Pagatavošana
Katliņā gī sviestā karsē sinepju sēklas, kurkumu, asafetīdu un ķiploku.

Pievieno mungpupiņas un tomātus. Uzlej dārzeņu buljonu un vāra, līdz pupiņas mīkstas.

Sablendē, pievieno saldo krējumu (var gatavot arī bez tā, ja šķiet par treknu).

Pasniedzot rotā ar koriandra un karija lapām.

Par mungpupiņām:
Mungpupiņas ir līdzīgas dzeltenajām lēcām, taču tie ir divi atšķirīgi produkti. Tāpat kā daudzi citi pākšaugi, arī mungdāls ir ļoti veselīgs, to uzskata par profilaktisku līdzekli pret vēzi, par organisma attīrītāju un visu ķermeņa funkciju normalizētāju.

Pupiņas ir lielisks šķiedrvielu, minerālvielu un dažādu vitamīnu avots, kas, pateicoties savai lielajai uzturvērtībai, lieliski iederas dažādos ēdienos. Katrai pupiņai un zirnim ir sava īpatna garša un struktūra, tāda ir arī mungpupiņām, kas labi garšo gan vienkārši novārītas kā piedeva citiem ēdieniem, gan kā pamatsastāvdaļa dažādās receptēs.

!Mungdāla miltus var sajaukt ar ūdeni un šo masu klāt uz apdegumiem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+