Publicitātes foto

Restorāna “Riviera” smalkā austeru bāra atklāšanā mielojas Godmaņu pāris un citas slavenības 14

Rīgas klusajā centrā esošais Vidusjūras virtuves restorāns Riviera ir paplašinājis savu darbību, izveidojot greznu zāli ar iebūvētu austeru bāru. Tajā pieejams vairāk par duci dažādu austeru – gan pasaulē labi zināmas austeres, gan arī plašākai publikai mazāk pazīstamas jūras veltes jaunās garšās.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
Lasīt citas ziņas

Jaunatklātais austeru bārs saviem apmeklētājiem piedāvā ne tikai klasiskās austeres, piemēram, Gillardeau (bagātīga, vienlaikus saldena un sāļa garša ar maigu augļu pēcgaršu), Perle Blanche (saldena, svaiga garša ar riekstu pēcgaršu) un Tsarskaya (lieliska sabalansēta salda un nedaudz sāļa garša), bet arī līdz šim mazāk populāras delikateses, kuras, pateicoties restorāna šefpavāra Jāņa Sokolovska īpašajām receptēm – dažādām piedevām un atbilstošām mērcēm, baudāmas pavisam citā gaisotnē, apmierinot pat visprasīgāko austeru gardēžu prasības.

Tā, piemēram, plašajā jūras velšu klāstā ir pieejamas austeres Utah Beach (krēmīgi salda ar riekstu garšu), kuras mēz dēvēt par austeru Rolsroisu. Tāpat ēdienkartē atrodamas austeres Umami (intensīvi pikanta, salda, krēmīga ar jūras aļģu pēcgaršu), kurās sastopama viena no piecām garšas sajūtām. Nevelti Umami japāņu valodā nozīmē “garša”. Savukārt austeres Ostra Regal Gold (salda lieliski sabalansēta ar riekstu pēcgaršu) ir īpašas ar to, ka augšanas procesā katra austere tiek berzēta viena gar otru, tā rezultātā austeres aug nevis garumā, bet dziļumā, kļūstot gaļīgākas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pārsvarā ēdienkartē pieejamās austeres ir audzētas Francijas, Īrijas, Portugāles un Nīderlandes mākslīgajos rezervuāros. Piedāvājumā ir ne vien austeres un austeres ar piedevām, bet arī austeru zupa un pat ceptas austeres. Lai labāk izjustu austeru ēdienu garšas nianses, restorāns piedāvā baudīt pie austerēm arī garšas kārpiņu atjaunotāju – gardo dzērveņu sorbertu ar rozā prosecco.

“Austeru bāra izveide ir loģiska atbilde uz mūsu klientu vēlmēm, jo klienti vēlas svinēt svētkus restorānā individuālāk un īpašāk, tāpēc esmu gandarīts, ka beidzot šādu iespēju spējam nodrošināt. Austeru uzkodas ir baudāmas ne tikai jaunajā zālē, bet arī visā restorānā, līdz ar to Rivieras jūras velšu sortiments ir kļuvis vēl bagātīgāks,” stāsta restorāna Riviera šefpavārs un līdzīpašnieks Jānis Sokolovskis.

Ņemot vērā, ka ceturtdiena restorānā Riviera ir zivju diena, trešdiena, kopš austeru bāra atklāšanas, ir pasludināta par austeru dienu, kad klienti ar jūras delikatesēm tiks īpaši lutināti. Visas dienas garumā par viesu kulināro labsajūtu rūpēsies pavārs, būs pieejami piedāvājumi ar četru kārtu austeru ēdienkarti, ko papildinās speciāli pie austerēm piemeklēti dzirkstošie vīni, fonā skanēs dzīvā mūzika, kā arī notiks dažādas akcijas.

Jaunatklātās austeru bāra zāles koncepcija ir eleganta un grezna – tās interjeru rotā svinīgi zelta un samta elementi, kas apvienojumā ar klusinātu gaismu rada burvīgu, nedaudz pat intīmu gaisotni, kurā baudīt izsmalcinātas austeru uzkodas kopā ar šampanieti ir īsta bauda. Austeru bāra zālē ir līdz 40 sēdvietām, bet kopējā platība ir ap 80 m2, un tā ir īpaši piemērota nelielu privātu pasākumu atzīmēšanai svinīgā gaisotnē.
Turpinot atklāšanas svētkus, Rivierā iecerēti vēl divi tematiskie pasākumi – steiku un omāru ballītes, jo austeru bārā atrodas arī gaļas noturēšanas skapis Dry Aged, kā arī akvārijs ar dzīviem omāriem un tīģergarnelēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.