Mobilā versija
-0.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
24. jūlijs, 2012
Drukāt

Restorāns putna lidojumā

Foto - Karīna MiezājaFoto - Karīna Miezāja

Gardēžiem, krāšņu panorāmas skatu un asu izjūtu cienītājiem līdz 29. jūlijam ir iespēja nobaudīt labāko Somijas, Igaunijas un Latvijas pavāru gatavotus ēdienus uz platformas 50 metru augstumā virs Strēlnieku laukuma Rīgā.

 

Ginesa rekordu grāmatā iekļautais restorāns “Dinner in the Sky” (“Maltīte debesīs”) Latvijas galvaspilsētā ieradies otro gadu, un mūsu valsts pavārus tajā pārstāv Elmārs Tannis. Maltītes tiek pagatavotas uz zemes, taču oficianti tās servē ēdēju acu priekšā platformas viducī. Ar celtniecības krānu paceltajā platformā viesi piesprādzēti pamatīgos krēslos līdzīgi kā atrakciju parkā. Tomēr katrā braucienā augšup līdzi dodas arī drošības pilots, kurš pēc pirmā viesa pieprasījuma dod komandu atgriezties uz zemes. Ja vēja ātrums pārsniedz 7 metrus sekundē, platforma tiek nolaista tuvāko ēku augstumā.

Te var ieturēt brokastis vai pusdienas, iedzert pēcpusdienas šampanieti, paēst vakariņas vai ekskluzīvas vēlās vakariņas saulrieta laikā. Glāze šampanieša un šefpavāra gatavotas uzkodas, 20 minūtes viegli šūpojoties gaisā līdzās Vecrīgas torņiem, katram izmaksā 35 eiro (aptuveni 25 latus) vai 770 eiro (aptuveni 541 latu) par visām 22 vietām pie galda. Turpretī vakariņas saulrieta debesīs vienai personai maksā 139 eiro (aptuveni 98 latus). Lai arī vietas pie galda varēja rezervēt jau mēnesi iepriekš, gandrīz katrā braucienā brīvu krēslu vēl atradīs arī kāds nejaušs garāmgājējs. Viesiem jārēķinās, ka nāksies iztikt bez restorānos ierastajām ērtībām – uz platformas nav labierīcību un pat salvešu.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+