Latvijā
Novados

Rēzeknē biezas sniega segas dēļ uz laiku pārtrauktas nodarbības sporta zālē0


Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto: PA Pictures/Scanpix/LETA

Nedēļas sākumā biezas sniega segas dēļ uz laiku tikušas pārtrauktas nodarbības par 0,9 miljoniem eiro pārbūvētajā Rēzeknes 2.vidusskolas sporta zālē, taču sniegs no jumta ir notīrīts un zāle atkal tiek izmantota, aģentūrai LETA apliecināja pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs.

Vidusskolas atjaunotajā sporta zālē 21.janvārī nostrādājuši sensori, kas brīdina par pārmērīgu sniega daudzumu uz jumta,un skolēnu vecāki izteikuši bažas, vai “Zilā zāle” pēc remonta ir drošā stāvoklī.

“Nedēļas nogalē Rēzeknē bija vērojama stipra snigšana, kā rezultātā sniega segas svars pietuvojās pieļaujamai normai, tāpēc nostrādāja sensori, kas tieši šādiem gadījumiem paredzēti. Rēzeknes 2.vidusskolas vadība atcēla turpmākās ieplānotās nodarbības un noorganizēja sniega tīrīšanu no jumta,” skaidroja zāles pārbūvēs projekta vadītāja Natālija Aleksejeva, piebilstot, ka tā bijusi standarta, nevis ārkārtas situācija.

Pašvaldībā klāstīja, ka ēkas jumta “pīrāgs” uzprojektēts un izbūvēts ar rezervi, tāpēc konstrukcijas būtu spējīgas izturēt daudz lielāku slogu, kā tas bijis iepriekšējās ziemās.

Realizējot projektu, ēkas konstrukcijas netika mainītas, savukārt apdares materiālu slogs uz vienu jumta kvadrātmetru tika samazināts apmēram par 100 kilogramiem, līdz ar ko būve, pēc Aleksejevas paustā, kļuvusi ievērojami drošāka nekā iepriekš.

Pēc sniega notīrīšanas nodarbības sporta zālē atsāktas.

Saistītie raksti

Jau vēstīts, ka atjaunotā zāle atklāta 2018.gada 3.decembrī. Ēka ar vēsturisko nosaukumu “Zilā zāle” tika pilnīgi atjaunota. Jauna fasāde izbūvēta no sendviča tipa paneļiem, nosiltināts cokols, nomainīts jumta segums, iebūvētas jaunas durvis un logi. Iekštelpās izbūvētas jaunas starpsienas, paveikti apdares darbi, izbūvētas jaunas siltumapgādes, ūdensvada un kanalizācijas sistēmas, siltummezgls, veikta elektroinstalācijas un vājstrāvu tīklu izveide, uzstādīta moderna ventilācijas sistēma, kā arī labiekārtota apkārtējā teritorija.

Projekts realizēts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu. Kopējās projekta izmaksas ir 887 169 eiro. Būvdarbus objektā nodrošināja pilnsabiedrība “Latgales būve”.

LA.lv