Mobilā versija
+0.2°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
10. decembris, 2014
Drukāt

Riekstu piparkūkas. “Ziedkalnu” recepte (4)

Foto - LETAFoto - LETA

Piparkūkas un svece Latvijas lielākās piparkūkas un Labdarības akcijas ''Tava sirds Latvijas lielākās piparkūkas sirdī'' atklāšanas svētkos Mildas tirdziņā.

Sastāvdaļas:

2 glāzes kviešu miltu, 1 glāze cukura, 4 ēdamkarotes medus, 200 g riekstu, 1 tējkarote (ar kaudzi) samaltu garšvielu, 1 tējkarote sodas, 1 ēdamkarote sviesta,
100 g rozīņu, 1 tējkarote dedzinātā cukura.

Riekstu piparkūku recepti tematiskā avīze “Mājas Gardumi” uzzināja zemnieku saimniecībā “Ziedkalni” Ķeguma novada Rembates pagastā. Turklāt tur kraukšķīgais gardums top arī vasarā, ne tikai uz Ziemassvētkiem!

Sviestu saputo ar cukuru, pievieno olas, sasildītu medu, dedzināto cukuru, garšvielas, grauzdētus un sasmalcinātus riekstus, nomazgātas rozīnes. Kopā ar sodu iemīca izsijātus miltus. Masa ir bieza.

Plāti izklāj ar ietaukotu pergamenta papīru. Masu izlīdzina 1 cm biezā kārtā un cep vidēji karstā cepeškrāsnī. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Pievienot komentāru

Komentāri (4)

  1. Nez no rudzu miltiem un bez cukura un medus arī var uztaisīt piparkūku mīklu? Visu savu dzīvi esmu bijis saldumfricis, bet tagad esmu 2. tipa diabētiķis un tas, ka vairs nedrīkstu nekādus saldumus, tā bendē dzīvi, ka pilnīgi dzīvot negribas. 🙁

  2. Sastāvdaļās nebija pat pieminētas olas, bet kad jāgatavo mīkla, tad pievienojam olas……. Vajag vai nevajag un cik? 🙂

  3. Labāk jau ar veco labo recepti,Ar cukurbiešu sīrupu,ja nav tad aptiekās mežrozīšu sīrups.Milti tas pats apmēram,jāskatās kā mīcas.Sviests ,kardemo tējkaroti,piparus tik pat ,koleandrs ,vanilijs ,kanēlis.Protams putašs ,nekad nelieku nekādus cepamos pulverus.Aizmirsu ,kas jau minēts krustnagliņas.Cukurs 2 glāzes vai jāskatās pašai..visu lieku uz aci.Vispār garšvielas visas ,cik ir.Nenosaukšu ,jo šogad pirmais gads es neizcepu sava mūžā .Tā ir sena laba recepte.Garšvielas visas var nopirkt Rīgā .Izrullēju cik vien plānas var. Var pirms krāsns sasmērēt virsmu ar olas dzeltenumu,vai ja dārgi ,tad ar cukursīrup,lai spīd

Draugiem Facebook Twitter Google+