Mobilā versija
+2.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
13. maijs, 2015
Drukāt

Riekstu un žāvētu augļu tāfelītes

Foto - Marta PurmaleFoto - Marta Purmale
Sastāvdaļas:

 (aptuveni 10 tāfelītes)

* 50 g sviesta

* 100 g medus

* 100 ml saldā krējuma

* puse ēdamkarotes rīvētu citrona miziņu

* puse ēdamkarotes rīvētu apelsīna miziņu

* 75 g pilngraudu auzu pārslu

* 125 g žāvētu augļu – dzērvenes, cidonijas, aprikozes vai kas cits pēc patikas

* 200 g zemesriekstu vai citu riekstu

* 25 g linsēklu

PAGATAVOŠANA.

Katliņā liek sviestu, medu, ielej saldo krējumu, pieber rīvētas citrona un apelsīna miziņas un, nepārtraukti maisot, nedaudz pavāra.

Žāvētos augļus sagriež sīkos gabaliņos, riekstus sasmalcina. Katliņā sajauktajai masai pievieno augļu gabaliņus, riekstus un auzu pārslas. Nepārtraukti maisot, uz mazas uguns vāra 2–3 minūtes. Uz cepamplāts izklāj cepampapīru un uzliek gatavo masu, izlīdzina. Cep cepeškrāsnī 180–200 grādos aptuveni 15–20 minūtes. Atdzesē, sagriež glītās tāfelītēs.

Pavāres piebilde

Var pievienot smiltsērkšķu vai cidoniju sīrupu, arī brūkleņu mērci. Žāvētos augļus – dzērvenes, dižbrūklenes, cidonijas, aprikozes, rozīnes – katrs var izvēlēties pēc savas patikas.

 

36,6 °C konsultante VALDA MEDNE, viesnīcas Europa Royale Riga restorāna Benjamiņš šefpavāre

 

366_C_logo1

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+