Foto – Marta Purmale

Riekstu un žāvētu augļu tāfelītes 0

PAGATAVOŠANA.

Katliņā liek sviestu, medu, ielej saldo krējumu, pieber rīvētas citrona un apelsīna miziņas un, nepārtraukti maisot, nedaudz pavāra.

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 6
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Lasīt citas ziņas

Žāvētos augļus sagriež sīkos gabaliņos, riekstus sasmalcina. Katliņā sajauktajai masai pievieno augļu gabaliņus, riekstus un auzu pārslas. Nepārtraukti maisot, uz mazas uguns vāra 2–3 minūtes. Uz cepamplāts izklāj cepampapīru un uzliek gatavo masu, izlīdzina. Cep cepeškrāsnī 180–200 grādos aptuveni 15–20 minūtes. Atdzesē, sagriež glītās tāfelītēs.

Pavāres piebilde

Var pievienot smiltsērkšķu vai cidoniju sīrupu, arī brūkleņu mērci. Žāvētos augļus – dzērvenes, dižbrūklenes, cidonijas, aprikozes, rozīnes – katrs var izvēlēties pēc savas patikas.

CITI ŠOBRĪD LASA

36,6 °C konsultante VALDA MEDNE, viesnīcas Europa Royale Riga restorāna Benjamiņš šefpavāre

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.