“Riga Food” šogad būs arī reģionu mājražotāju stendi 0
Šā gada starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food 2013”, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, būs par 15% lielāks dalībnieku skaits, savukārt apmeklētāju skaits varētu pārsniegt 37 000, šodien žurnālistiem atzina starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības “BT1” valdes priekšsēdētājs Viesturs Tīle.
Viņš sacīja, ka izstādē, kas sāksies nākamnedēļ, 4.septembrī, dalību pieteikuši 620 uzņēmumi no 35 valstīm, kuri prezentēs jaunākos produktus un pakalpojumus. Tāpat izstādē būs arī 11 valstu nacionālie kopējie stendi – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Itālijas, Beļģijas, Kanādas, Ungārijas, Uzbekistānas, Moldovas un Polijas.
“Kopumā izstādē ārzemju stendi būs 58%, savukārt vietējie – 22% no dalībnieku skaita. Būtiski, ka izstādes laikā sadarbības partnerus eksporta tirgos atrod ne tikai vietējie ražotāji, bet tiek dibināti sakari arī izstādes ārzemju dalībnieku vidū,” sacīja Tīle.
Tāpat jauninājums izstādē būs tas, ka Latvijas uzņēmumi tiks pārstāvēti ne tikai atsevišķos stendos, bet arī Latvijas nacionālajā kopstendā un četros reģionu stendos. Latvijas nacionālajā stendā piedalīsies “Rēzeknes gaļas kombināts”, “Dimdiņi”, “Skrīveru saldumi”, “Anatols”, “Vecsiljāņi”, “Kronis”, “Puratos”, “Saldus pārtikas kombināts”, “Mandor”, “Kuldīgas maizes ceptuve”, “Aloja Starkelsen”, “Ineses tortes”, “Kurzemes gaļsaimnieks”, “atasco”, “Valežs”, “Lat Eko food”, “Felici”, “Edaks”.
Savukārt reģionu stendos būs pārstāvēti mājražotāji no visiem reģioniem. Visvairāk – 63 – dalībnieku būs Vidzemes stendā, 42 dalībnieki – Zemgales stendā, 22 dalībnieki – Latgales stendā, savukārt Kurzeme būs pārstāvēta ar 19 dalībniekiem.
Kā ziņots, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2013” notiks no 4.septembra līdz 7.septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma.
Savukārt no 31.augusta līdz 8.septembrim Latvijas spilgtākie restorāni, kafejnīcas, konditorejas un picērijas kopīgi veidos Gastronomijas festivālu, lai prezentētu sabiedriskās ēdināšanas un viesmīlības sektora augsto profesionalitāti, kā arī popularizētu katra uzņēmuma piedāvājumu.