LETA

“Riga Food” sumina labākos kvasa, medus un piena produktu ražotājus 0

Starptautiskās pārtikas jomas izstādes “Riga Food 2013” atklāšanas ceremonijā trešdien apbalvoja labākos kvasa, iesala dzēriena, medus un piena produktu ražotājus, informēja pasākuma organizatora “BT 1” mediju koordinatore Inese Libere.

Reklāma
Reklāma

 

Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Notriektā tautumeita 7
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi 57
Lasīt citas ziņas

Baltijas valstīs ražotā kvasa un iesala dzērienu konkursā kvasu kategorijā pirmo vietu ieguva  “Ilgezeem” ražotais “Porter kvass”, otro vietu – “Piebalgas alus” ražotais “Piebalgas oriģinālais kvass”, savukārt  trešo vietu – “Vilniaus alus” ražotais dabīgi raudzētais kvass “Retro”. Savukārt kvasa (iesala) dzērienu kategorijā pirmo vietu ieguva “Bauskas alus” ražotais iesala dzēriens “Veselība”, otro vietu – “Ilgezeem” ražotais “Iļģuciema oriģinālais iesala dzēriens”, un trešo vietu – “Bauskas alus” ražotais iesala dzēriens “Porteris”. Konkursa specbalvu un vienu tonnu iesala kvasa ražošanai saņēma uzņēmuma “Cēsu alus” ražotais “Ulmaņlaiku kvass”.

Savukārt konkursā “Latvijas atzītākais medus 2013” pirmo vietu ieguva biškopja Jāņa Vainovska liepu-meža ziedu medus, otro vietu – zemnieku saimniecības “Dzintari” biškopja Igora Ignatjeva meža ziedu medus. Trešo vietu ieguva uzņēmuma “Deiva” dažādu ziedu medus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sviesta konkursā par medaļām cīnījās augstākā labuma saldkrējuma un skābkrējuma sviesta ražotāji, kuru produktiem piena tauku saturs ir ne mazāks kā 80%, maksimālais ūdens saturs ir 16% un beztauku sausna ne lielāka kā 2%. Pirmo vietu ieguva Piensaimnieku kooperatīvā sabiedrības (PKS) “Straupe” ražotais saldkrējuma sviests, otro vietu uzņēmuma “Tukuma piens” ražotais saldkrējuma sviests, savukārt trešo vietu, uzņēmuma “Krāslavas piens” ražotais skābkrējuma sviests.

Siera konkursā par “Riga Food” par medaļām cīnījās piensaimnieki, kas ražo kausēto un svaigo sieru uz biezpiena bāzes. Kausēto sieru kategorijā pirmo vietu ieguva uzņēmuma “Rīgas piensaimnieks” ražotais kausētais siers ar baravikām, otro vietu – “Latgales piena” ražotais kausētais siers “Čedariņš”, savukārt trešo vietu – uzņēmuma “Smiltenes piens” ražotais kausētais siers ar dabiskajiem moivas ikriem.

Svaigo sieru kategorijā pirmo vietu ieguva uzņēmuma “Rīgas Piena kombināts” ražotais svaigais siers “Limbažu piens” (klasiskais un ar vītinātiem tomātiem un garšaugiem), savukārt otro vietu uzņēmuma “Rīgas piensaimnieks” ražotais svaigais siers ar papriku un čili. Turpretī trešo vietu ieguva uzņēmuma “Latgales piens” ražotais svaigais siers ar zaļumiem.

Savukārt biezpiena konkursā tika vērtēts Latvijā ražots vājpiena biezpiens ar tauku saturu līdz 0,5 %. Konkursā pirmo vietu ieguva uzņēmuma “Smiltenes piens” ražotais vājpiena biezpiens, otro vietu – Piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības “Straupe” ražotais vājpiena biezpiens, savukārt trešo vietu – uzņēmuma “Valmieras piens” ražotais vājpiena biezpiens.

Dzeramā jogurta konkursā tika noteikts labākais Latvijā ražotais jogurts ar tauku saturu līdz 2 % un ar tauku saturu no 2-4 %. Pirmo vietu ieguva uzņēmuma “Tukuma piens” ražotais dzeramais jogurts “Oga”, otro vietu – uzņēmuma “Valmieras piens” ražotais dzeramais jogurts ar persiku piedevu, savukārt trešo vietu “Straupes” ražotais dzeramais jogurts bez piedevām.

Reklāma
Reklāma

Tāpat izstādē „Riga Food 2013” notika glazēto biezpiena sieriņu konkurss, kur pirmo vietu žūrija piešķīra uzņēmuma “Tukuma piens” ražotajam glazētajam biezpiena sieriņam “Skudru pūznis”, otro vietu – uzņēmuma “Rīgas piensaimnieks” ražotajam glazētajam karameļu biezpiena sieriņam, savukārt trešo vietu – uzņēmuma “Tukuma piens” ražotajam glazētajam vaniļas biezpiena sieriņam.

Piena produktu konkursos šogad piedalījās 15 Latvijas ražotāji ar 55 produktu paraugiem, savukārt kvasa un iesala dzērienu konkursā piedalījās 15 ražotāji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

“Riga Food 2013” ir dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskas ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde, plašākā pārtikas sfēras izstāde Baltijā. Šogad izstāde norisināsies jau 18.reizi. Izstādē plāno piedalīties ap 664 uzņēmumiem no 35 pasaules valstīm, tai skaitā 11 valstu nacionālie stendi.

{gallery id=”2106″}

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.