Gaujas nacionālā parka Līgatnes dabas takas.
Gaujas nacionālā parka Līgatnes dabas takas.
Gaujas nacionālā parka Līgatnes dabas takas.

Rīgas-Gaujas reģions ieguvis Eiropas gastronomijas reģiona titulu 1

Rīgas-Gaujas reģions ieguvis iespēju 2017.gadā kļūt par Eiropas gastronomijas reģionu (European Region of Gastronomy), aģentūra BNS uzzināja Rīgas Tūrisma Attīstības Birojā (RTAB).

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai 188
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
Lasīt citas ziņas

Līdzās Rīgas-Gaujas reģionam titulu ieguvusi arī Orhūsa un centrālā Dānija un Lombardijas reģions Itālijā.

Rīgas-Gaujas reģions, kura vadošais partneris ir Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB), bet sadarbības partneri – Gaujas nacionālā parka tūrisma klasteris, Siguldas novada dome, Valmieras pilsētas pašvaldība un Cēsu novada pašvaldība, izstrādājis īpašu pasākumu un sadarbības programmu, ko kopīgi īstenos 2017.gadā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Projekts galvenokārt vērsts uz gastronomijas tūrisma veicināšanu un Gaujas nacionālā parka kā tūrisma galamērķa stiprināšanu. Vienlaikus projektā vērība tiks pievērsta izglītībai, pilsētu un lauku mijiedarbībai, veselīgas pārtikas un uztura jautājumiem, ēdienu tradīcijām, restorānu un viesmīlības nozīmei un kultūrai, uzņēmējdarbībai, inovāciju nozīmei gastronomijā, ko īstenos katrs no projekta partneriem.

Eiropas gastronomijas reģiona vispārējais mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti Eiropas reģionos, saglabājot vietējo ēdienu kultūru un tradīcijas, vienlaikus sekmējot gastronomisko jaunradi, vietējo ražojumu kvalitāti un vērtību, kā arī tūristu piesaisti reģionam.

Gatavojoties kandidatūrai, kopīgi ar sadarbības partneriem tika izveidots īpašs koncepts “Wild at palate” (Ar dabu šķīvī). Tā pamatideja ir popularizēt tos produktus un izejvielas, kas ir pieejamas Latvijas mežos, upēs vai pļavās.

Eiropas gastronomijas reģiona tituls ik gadu tiek piešķirts diviem vai trim tīkla reģioniem. Tīkla dibinātāji ir septiņi reģioni no dažādām Eiropas valstīm: Ziemeļbrabantes province Nīderlandē, Orhūsa un centrālā Dānija, Bergamo reģions Itālijā, Provansas-Alpu-Azūra krasta apgabals Francijā, Barselonas province Katalonijā, Miņjo reģions Portugālē un Rīga, Latvija.