Gaujas nacionālā parka Līgatnes dabas takas.
Gaujas nacionālā parka Līgatnes dabas takas.
Gaujas nacionālā parka Līgatnes dabas takas.

Rīgas-Gaujas reģions ieguvis Eiropas gastronomijas reģiona titulu 1

Rīgas-Gaujas reģions ieguvis iespēju 2017.gadā kļūt par Eiropas gastronomijas reģionu (European Region of Gastronomy), aģentūra BNS uzzināja Rīgas Tūrisma Attīstības Birojā (RTAB).

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Līdzās Rīgas-Gaujas reģionam titulu ieguvusi arī Orhūsa un centrālā Dānija un Lombardijas reģions Itālijā.

Rīgas-Gaujas reģions, kura vadošais partneris ir Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB), bet sadarbības partneri – Gaujas nacionālā parka tūrisma klasteris, Siguldas novada dome, Valmieras pilsētas pašvaldība un Cēsu novada pašvaldība, izstrādājis īpašu pasākumu un sadarbības programmu, ko kopīgi īstenos 2017.gadā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Projekts galvenokārt vērsts uz gastronomijas tūrisma veicināšanu un Gaujas nacionālā parka kā tūrisma galamērķa stiprināšanu. Vienlaikus projektā vērība tiks pievērsta izglītībai, pilsētu un lauku mijiedarbībai, veselīgas pārtikas un uztura jautājumiem, ēdienu tradīcijām, restorānu un viesmīlības nozīmei un kultūrai, uzņēmējdarbībai, inovāciju nozīmei gastronomijā, ko īstenos katrs no projekta partneriem.

Eiropas gastronomijas reģiona vispārējais mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti Eiropas reģionos, saglabājot vietējo ēdienu kultūru un tradīcijas, vienlaikus sekmējot gastronomisko jaunradi, vietējo ražojumu kvalitāti un vērtību, kā arī tūristu piesaisti reģionam.

Gatavojoties kandidatūrai, kopīgi ar sadarbības partneriem tika izveidots īpašs koncepts “Wild at palate” (Ar dabu šķīvī). Tā pamatideja ir popularizēt tos produktus un izejvielas, kas ir pieejamas Latvijas mežos, upēs vai pļavās.

Eiropas gastronomijas reģiona tituls ik gadu tiek piešķirts diviem vai trim tīkla reģioniem. Tīkla dibinātāji ir septiņi reģioni no dažādām Eiropas valstīm: Ziemeļbrabantes province Nīderlandē, Orhūsa un centrālā Dānija, Bergamo reģions Itālijā, Provansas-Alpu-Azūra krasta apgabals Francijā, Barselonas province Katalonijā, Miņjo reģions Portugālē un Rīga, Latvija.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.