Foto – Timurs Subhankulovs

“Live Rīga” rīkotais Rīgas svētku restorāns Spīķeros pulcē plašu gardēžu loku 0

Ar devīzi “Rīga. Pilsēta labai garšsajūtai” notikušajā pasākumā 15 Rīgas restorāniem bija laba iespēja iepazīstināt ar sevi, parādot jaunākās tendences kulinārajā mākslā. Latvijas labāko restorānu šefpavāri sadarbībā ar Latvijas ražotājiem gatavoja sezonālus restorānu ēdienus, kā arī iepazīstināja ar savu redzējumu par pasaulē populāro “Street Food”.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 170
Lasīt citas ziņas

Restorāns “Tinto” pasākumā piedalījās jau otro gadu un apmeklētājiem piedāvāja latviskās tapas, piemēram, šprotu tapas, zandarta tartaru, uzkodu gatavošanā plaši izmantojot arī pašmāju ogas un citas rudens veltes. “Tinto” īpašniece Liene Cakare ir gandarīta par iespēju piedalīties svētkos. “Mūsu restorāns ir ģimenes uzņēmums, un varu teikt – šis ir ģimenes piedzīvojums un izaicinājums – parādīt sevi un iepazīstināt ar jauniem produktiem. Tā ir arī laba iespēja palūkot, ko piedāvā citi restorāni. Varētu teikt, ka tā ir savstarpēja restorānu sacensība,” stāsta “Tinto” īpašniece. Viņa ir priecīga par apmeklētāju, tostarp tūristu, lielo interesi par latviskajiem ēdieniem.

Kā allaž saimnieciski rosīgs savā stendā bija restorāna “Vincents” šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, kurš atraktīvā veidā kopā ar palīgiem piedāvāja spāņu ēdienus latviskā gaumē. Mārtiņš Rītiņš labi pazīstams kā biedrības “Slow Food Riga” dibinātājs un kustības aizsācējs Latvijā. Svētku laikā slavenais šefpavārs bija apmeklētāju lutināts un viņa gatavotie kulinārijas brīnumi, šķiet, izpelnījās lielāko garšas baudītāju uzmanību. “Fahita ar dārzeņiem un garnelēm”, kā arī “Čuros ar amedei šokolādes mērcē” – šis piedāvājums tā vien vilināja Rīgas svētku restorāna viesus un pievērsa tik lielu uzmanību, ka veidojās pat rindas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Popularitāti baudīja arī restorāns “Burkāns”, kas piedāvājumā bija iekļāvis vairākus produktus, kas gatavoti no pašmāju izaudzētajām izejvielām, tostarp dzērienu no cidonijām. “Burkāna” vadītājs Arnis Bikšus vērtē, ka no peļņas viedokļa šis pasākums nav ienesīgs, taču vairāk tas dod iespēju parādīt sava restorāna iespējas.

“Valtera restorāna” šefpavārs Valters Zirdziņš piedāvājumā bija iekļāvis Latvijas produktu virtuvi. “Tā ir mūsu restorāna pamatideja jau kopš tā dibināšanas pirmās dienas – piedāvāt Latvijas zemnieku produktus – sēnes, jēra gaļu, zivis no Burtnieku ezera, kazas sieru no Ļaudonas un citus. Paši gatavojam maizes kvasu, cepam maizi,” stāsta Valters Zirdziņš. Viņa restorāns pasākumā piedalās jau otro gadu, un šogad novērots, ka šis pasākums piesaista daudz tūristu, taču ir arī daudz vietējo apmeklētāju. Valters Zirdziņš slavē Rīgas svētku restorāna rīkotājus par augsto pasākuma līmeni un restorānu kultūras atbalstu Latvijā.

Viena no pasākumā sastaptajām rīdziniecēm atzina, ka šī ir laba iespēja iepazīt restorānus, kas nāk pie tautas. Viņa domā, ka lielākā daļa iedzīvotāju ikdienā neapmeklē restorānus, bet Rīgas svētku laikā ir iespēja tos iepazīt un nobaudīt jaunus un interesantus ēdienu piedāvājumus.

Svētku mērķis bija sagādāt svētkus visiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem, kā arī parādīt pēc iespējas vairāk vietējo produktu un tos izcelt, par Rīgas svētku restorānu stāsta tā rīkotāja Rīgas Tūrisma un attīstības biroja valdes locekle Vita Jermoloviča. Tas esot moderni pasaulē, un uz to virzās arī restorāni Latvijā. Šogad svētki labi izdevušies, un paredzams, ka arī nākamgad Rīgas restorānu svētki tiks iezīmēti pasaules tūrisma kartē. Vita Jermoloviča cer, ka Latvija kļūs par gardēžu lielvalsti, ko labprāt apmeklēs tūristi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.