Rīsi ar lēcām 0

Sastāvdaļas: 100 g rīsu, 50 g oranžo lēcu, 8 tamarinda pākstis, sauja Indijas vai ciedru riekstu, 3 ēdamkarotes augu eļļas, 1 ēdamkarote melno sinepju sēklu, ½ tējkarotes kurkumas, ½ tējkarotes maltu melno piparu, 1 tējkarote sāls.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 63
Kāda būs Ukraina 5-10 gadus pēc kara? Zelenskis aicina nefantazēt, bet divas lietas viņš apsola
Lasīt citas ziņas

Katlā uzkarsē augu eļļu un apcep melno sinepju sēklas. Kad tās sāk sprakšķēt, pievieno rīsus un lēcas un maisot karsē 1 – 2 minūtes. Tad pielej 350 ml ūdens, pievieno pārējās garšvielas un sāli, uzliek vāku un vāra 5 minūtes. Pēc tam pievieno sakapātus Indijas riekstus un smalkos gabaliņos sagrieztu tamarinda mīkstumu, noņem no uguns un noliek katlu uz pusstundu siltā vietā, lai uzbriest rīsi. Ja vārīsiet ēdienu, gaidot, kamēr rīsi kļūs mīksti, lēcas izjuks. Garšo ļoti aromātiski, tamarinds ēdienam piedod mazu skābumiņu un interesantu akcentu.

 

Recepte 4 porcijām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.