Mobilā versija
Brīdinājums -0.1°C
Evija, Raita, Jogita
Piektdiena, 2. decembris, 2016
13. jūnijs, 2014
Drukāt

Rīsu konfektes ar šokolādi


Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Sastāvdaļas: 200 g suši apaļo rīsu, 1 ēdamkarote pūdercukura, eļļa fritēšanai.

 

Glazūrai:

• 6 ēdamkarotes kakao pulvera,

• 60 g sviesta,

• 6 ēdamkarotes cukura,

• 3 ēdamkarotes ūdens.

 

Kā gatavot?

Rīsus izvāra ūdenī, nokāš un sajauc ar pūdercukuru. Vislabāk šis saldais ēdiens sanāk no suši rīsiem, jo tie ideāli salīp. Kad rīsi atdzisuši, ar mitrām rokām veido apaļas bumbiņas, kuras cep eļļā, kamēr zeltaini brūnas. Pagatavo glazūru – katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu, pielej ūdeni un pieber kakao pulveri, kas pirms tam sajaukts ar cukuru. Izmaisa un karsē, līdz cukurs izkusis, tad mazliet atdzesē un pārlej rīsu bumbām. Vislabāk tās garšo, kamēr siltas. Vidus mīksts, apkārt kraukšķīga glazūra – kopā brīnišķīga garšas buķete!

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+