Praktiski
Receptes

Rīsu–sēņu risoto ar zirnīšiem. Ātras vakariņas 16

Foto – Aija Geida

Sastāvdaļas
• 250 g konservētu zaļo zirnīšu
• 200 g rīsu
• 600 ml ūdens
• 5 lieli šampinjoni
• 1,5 tējkarotes karija
• 100 ml kokosriekstu piena
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• 0,5–1 tējkarote sāls

Pagatavošana.
Rīsus aplej ar verdošu ūdeni, vāra 5 minūtes un atstāj, lai uzbriest. Šampinjonus nomazgā, sagriež gabaliņos un apcep uz pannas eļļā, pievienojot šķipsniņu sāls. Pieliek izvārītus rīsus, kokosriekstu pienu (ja nepatīk kokosa garša, var pieliet saldo krējumu vai ūdeni), kariju un sāli. Cep pāris minūšu, nogriež uguni, uzliek vāku un ļauj, lai 5 minūtes garšas sajaucas. Pasniedz ar zaļumiem.

LA.lv