Mobilā versija
-0.8°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
13. jūlijs, 2015
Drukāt

Rīsu torte ar zemenēm

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

220g milti

1 ola

60g auksts sviests

60g cukurs

šķipsniņa sāls

Pildījumam:

500ml piens

1 citrons

200g arborio rīsi

40g cukurs

20g želatīns

200ml saldais krējums

200g Mascarpone

1 tējk. vaniļas cukurs

400g ogas

Pagatavošana

Sviestu sagriezt mazos gabaliņos. Miltus izsijāt, pievienot olu, sviestu, cukuru, šķipsniņu sāls un iemīcīt mīklu. Pēc nepieciešamības pa vienai ēdamkarotei pievienot aukstu ūdeni.Mīklu ietīt pārtikas plēvē un novietot ledusskapī uz 30 min.
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Cepamo formu ietaukot. Mīklu izrullēt un ieklāt formā. Virsu sadrurstīt ar dakšiņu un cept apm. 20 min. Pamatni atdzesēt uz restēm.

Pagatavot pildījumu. Pienu uzkrsēt ar rīvētu citrona miziņu un cukuru. Pievienot rīsus un uz mazas uguns, ik pa brīdim apmaisot, uzvārīt rīsus.

Želatīnu uzbriedināt atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma un izkausēt. Iemaisīt vēl siltos rīsos. Saldo krējumu uzputot līdz iegūstat stingras putas. Rīsus sajaukt ar saldo krējumu, sieru un vaniļas cukuru.

Atdzusušo pamatni pārlikt kūku formā, iepildīt rīsu masu. Novietot vēsā vietā lai sastingst. Dekorē ar svaigām ogām.

 

Recepti piedāvā

bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+