Mobilā versija
Brīdinājums -2.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
6. februāris, 2014
Drukāt

Rīsu un kokospiena pudiņš

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Ziemas periodā jo īpaši cilvēkiem, kas neēd gaļu jeb veģetāriešiem, nereti ir krietni sarežģītāk izdomāt jaunas ierosmes gardām maltītēm. Tāpēc “Rimi” veselīgas ēšanas kustības “Aikāgaršo” šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā receptes veģetāriešiem, kas rosinās jaunas maltītes pagatavošanai.

Pagatavošana laiks: 35 minūtes

Porcija: 2 cilvēkiem

Nepieciešams

Apaļgraudu rīsi – 80 g
Brūnais cukurs – 1 ēdamk.
Kokosa piens – 120 ml
Citrona sula – 1 ēdamk.

Dekoram
Pūdercukurs –1 ēdamk.
Svaigas ogas pēc izvēles – 2 saujas

Pagatavošana

1. Noskalo rīsus;
2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160°C;
3. Uzvāri kokosa pienu kopā ar cukuru un citrona sulu;
4. Rīsus ber pudiņa trauciņos līdz pusei;
5. Rīsiem virsū lej uzvārīto kokosa pienu, tā, lai tas nosedz rīsus 1 cm;
6. Liec virsū vāciņu un cep cepeškrāsnī 15 – 20 minūtes;
7. Kad gatavs, noņem vāciņu, uzber pūdercukuru. Ja cepeškrāsns atbalsta grila funkciju, ieslēdz un nedaudz apdedzini pūdercukuru;
8. Pudiņu pasniedz ar svaigām ogām;

Ieteikums!
Pagatavo rīsu pudiņu, izmantojot citus citrusaugļus, cukura vietā liec medu vai bērzu, kļavu sīrupu!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+