Mobilā versija
+1.2°C
Nanija, Ilgmārs
Ceturtdiena, 30. marts, 2017
18. decembris, 2014
Drukāt

Rotājam piparkūkas ar pašgatavotām glazūrām

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Visiem zināms, ka ķīmiski sintezētas pārtikas krāsvielas veselību nudien nevairo, un gana daudz pētījumu pierāda, ka to ietekme uz bērnu organismu ir negatīva. Kā tagad, Ziemassvētku gaidīšanas laikā, izrotāt piparkūkas? Mūsu mājās pārtikas krāsvielas gatavojam paši – kafijas dzirnaviņās samaļam parasto balto cukuru, izspiežam sulu no burkāniem, bietēm, saldētām avenēm, spinātu lapām. No burkāniem iegūstam maigi oranžu krāsu, no avenēm – sarkanu, no bietēm – rozā (lai panāktu maigi rozā toni, biešu sulai pielej mazliet piena), no spinātiem – zaļu, balto krāsu iegūstam, pūdercukuru sajaucot ar pienu vai saldo krējumu. Gatavojot glazūru, pūdercukuram jālej pa tējkarotei sulas, jo tā ātri kļūst šķidra (100 gramiem pūdercukura vajag vien dažas tējkarotes). Visi prasa – pēc kā tas viss garšo? Atbilde – pēc saldas un garšīgas glazūras! Nejūt ne bieti, ne burkānu, ne spinātu…

Pievienot komentāru

Čomisms, šarms un dinamīts. Testējam mēra kandidātus (57)"Latvijas Avīze" sāk vērtēt partiju pieteiktos līderus Rīgas domes vēlēšanām. Kādu atzīmi viņi pelnījuši par pirmo uznācienu?
Draugiem Facebook Twitter Google+