Mobilā versija
Brīdinājums +0.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
19. jūnijs, 2015
Drukāt

Pārsteidzoša recepte – rožu aromāts ievārījumā

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
RECEPTE

• 1,5 glāzes sakapātu maijrozīšu ziedlapiņu

• 350 g ievārījuma cukura

• 0,4 l ūdens

• 80 ml citrona sulas

Maijrozīšu saldo smaržu iespējams just arī ievārījumā. Tas garšo patīkami saldskābi.

 

1. Sausā, saulainā laikā savāc maijrozīšu krūma ziedlapiņas, atdala gružus, pār­bauda, vai nav palikuši mazie kukainīši, un sakapā ar asu, lielu nazi. Glāzē ir aptuveni 90 g svaigu sakapātu ziedlapiņu.

2. Pievieno pusi no paredzētā cukura daudzuma un citrona sulu.

3. Ar rokām mīca masu, līdz sāk atdalīties sula.

4. Bļodu apsedz ar dvieli un noliek uz pāris stundām – masa kļūs tumšāka, cukurs no ziedlapiņām būs izvilcis visas aromātiskās vielas biezā sīrupā.

5. Masu liek katlā, pievieno cukuru, pielej ūdeni un vāra uz mazas uguns 5–10 minūtes, līdz ievārījums nedaudz sabiezē.

6. Ievārījumam ik pa laikam noņem putas. Gatavību pārbauda, pāris pilienu uzpilinot uz šķīvja, – ja tie sarec, gana vārīts. Lej tīrās burkās un noliek vēsumā.

UZZIŅA

• Aromātisko, pēc rozēm smaržojošo ievārījumu var izmantot ne tikai pie pankūkām, bet arī kūku pildījumiem, gatavot saldējumu un dažādus desertus.

• Maijrozīšu ievārījums negaršos cilvēkiem, kuriem nepatīk rožūdens, jo smarža un garša nedaudz atgādina smaržīgo ūdeni, ko plaši izmanto kosmētikā un kulinārijā.

PADOMS

No izkaltētām maijrozīšu ziedlapiņām var gatavot aromātisku tēju. Lai tām nezustu aromāts un krāsa, kaltējot svaigas lapiņas izklāj plānā kārtā ēnainā, siltā vietā, kur temperatūra nepārsniedz +35…+40 °C.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+