Mobilā versija
+5.5°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
4. septembris, 2015
Drukāt

Rudens bagātības – burkānu kūka ar svaigā siera glazūru (1)

Foto no "Lauku Avīzes" izdevuma "Ģimenes virtuve"Foto no "Lauku Avīzes" izdevuma "Ģimenes virtuve"
12 porcijām

165 g mīksta sviesta
1 paciņa vaniļas cukura
½ tējkarotes kanēļa
½ tējkarotes malta
muskatrieksta
½ tējkarotes krustnagliņu
pulvera
225 g brūnā cukura
3 olas
250 g burkānu
50 g maltu valriekstu vai
pekanriekstu
100 g maltu mandeļu
175 g miltu
50 g cietes
1 paciņa cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
40 g kokosriekstu sviesta
100 g svaigā siera
250 g pūdercukura
1 flakons citronu esences
Tauki formas ieziešanai

Kā gatavot:

1. 125 g sviesta saputo ar vaniļas cukuru, garšvielām un brūno cukuru, pa vienai pievieno olas. Burkānus nomazgā, nomizo un sarīvē. Kopā ar riekstiem iecilā mīklā. Tad iejauc mandeles, miltus, cieti, cepamo pulveri un mazliet sāls. Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 °C.

2. Ietaukotā sacepumu formā (26 cm diametrā) liek mīklu, nogludina, cep 45 minūtes.

3. Pārliešanai sajauc atlikušo sviestu ar kokosriekstu sviestu, svaigo sieru, pārkaisa ar pūdercukuru. Pievieno citronu esenci. Visu rūpīgi samaisa un apziež burkānu kūku.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. kāpēc viss tā jāsarežģa?

Draugiem Facebook Twitter Google+