Mobilā versija
+2.9°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
22. oktobris, 2012
Drukāt

Rudens svētku galdam

Foto - Gvido KajonsFoto - Gvido Kajons

Pavisam drīz tuvojas Mārtiņdiena un Lāčplēša diena. Tai gatavojoties, var ievingrināt roku ar biezpienu un sieru pildītu cūkgaļas karbonāžu cepšanā.

 

Tās ir vienkārši pagatavojamas, sātīgas un garšīgas. Gitai Elksnei (55), vecmāmiņai un kulinārei no Ogres, tās izdodas tik sulīgas, ka vai mutē kūst. Kad karbonādes izceptas, nav iespējams pateikt, ka tās pildītas ar biezpienu, jo karstumā tas kļuvis par staipīgu sieru. Karbonādes Gita pasniedz ar kartupeļiem un marinētiem svaigu kāpostu salātiem.

 

Cūkgaļas karbonādes 
ar biezpiena pildījumu

Nepieciešams: aptuveni 400 g cūkgaļas karbonādes, 200 g biezpiena, aptuveni 70 g Krievijas vai Holandes siera (saimniecei vislabāk patīk Cesvaines siera produkcija), viena divas ķiploka daiviņas, sāls, pipari

Karbonādi sagriež četros vienādos gabalos, izklapē un ieziež ar sāli un pipariem. Biezpienam pievieno šķipsnu sāls, mazliet piparu, sarīvētu sieru, iespiež vai sarīvē ķiploku un visu labi samaisa. Var pievienot arī nedaudz sasmalcinātu diļļu. Karbonādes gabaliņos iegriež kabatiņas jeb pārgriež uz pusēm tā, lai katrs gabals būtu kā atvērta grāmata. Pilda ar biezpiena un siera masu. Katru karbonādes gabalu apviļā miltos, olā un cep pannā uz vidēji lēnas uguns.

 

Marinēti svaigu kāpostu salāti

Nepieciešams: aptuveni 300 g kāpostu, viens burkāns, puse glāzes eļļas, glāze ūdens, četras ēdamkarotes cukura, četras ēdamkarotes etiķa, trīs daiviņas ķiploka

Sarīvē kāpostus un burkānus. Lai tie labāk sulotos, mazliet paspaida ar dakšu. Izveido bedrīti, kurā iespiež vai ierīvē ķiploku. Pēc tam bedrītē lej marinādi, kas pagatavota no karsta ūdens, eļļas un cukura. Uzklāj sedziņu un ļauj atdzist marinādei. Salātus samaisa un ievieto ledusskapī uz pāris stundām ievilkties. Vislabāk salāti garšos nākamajā rītā.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+