Mobilā versija
+2.0°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
24. maijs, 2012
Drukāt

Rudzu medus torte

ru4

Kā jau nojaušat, šī ir tā pati recepte, pēc kuras tika gatavoti rudzu – medus cepumi. Šī ir viena no idejām, kas jau īstenota saistībā ar šo draudzīgo mīklu – rudzu medus kūka. Gribas vēl piebilst, ka šī ir laba variācija Ziemassvētkiem.

Sastāvdaļas:

-3 glāzes rudzu milti

– 3 ēd.k cukurs

-125g sviests vai margarīns istabas tempertūrā

-1 tēj.k soda

-3 ēd.k skābais krējums

-4 ēd.k sķidrs medus

-1 ola

-saulespuķu sēkliņas.

 

Kā gatavot?

Medu, krējumu ieliekam traukā, izmaisām. Pievienojam olu, izmaisām.

Pievienojam mīkstu sviestu, kas pastavējis istabas tempertūrā, izmaisām.

Miltus sajaucam ar sodu un pievienojam visas pārējās sastavdaļas. Visu izmaisām. Es parasti miltus nelieku visus vienā piegajienā, jo nevar zināt, cik tieši šajā reizē būs nepieciešams.Tādēļ iesaku vienmēr vienu glāzi pievienot pakāpeniski, maisot, mīcot. Mīkla sanāk ļoti maiga, mīksta, bet tai nav jālīp pie rokām.

Gatavo mīklu ieliekam maisiņā un atstājam uz 20 minūtēm.

Gatavo mīklu sadalām tik daļās, cik kūkas ripas vēlamies cept.

Es pagatavoju 7 ripas, katra 20cm diametrā.

 

ru1

 

Mīklu rullējam starp diviem cepamā papīra gabaliem, šādi tāļoti labi rullējas un nelīp. Izrullējam, cik plānu vai biezu vēlamies.

Bildē ar cipariņu 1. un 2. mīkla ir izrullēta un apgriezta, un vēl katru ripu sadurstam ar dakšiņu, lai tā cepoties nepiepūšās.

Cepam ap 200 grādiema ap 10 minūtēm. Kā kļuvusi brūna, sausa, to pēc izskata var redzēt, kad gatavs.

Cipars 3. un 4.jau izcepta ripa.

500ml skābo krējumu putojam ar 1/2 glāzi cukura un vaniļas cukuru. Krējumu ņemam 20%-30% un tādu, par ko esam pārliecināti, ka tas tiešām ir labs krējums un saputosies.

Krējumu jāputo līdz tas ir kļuvis krēmīgs, biezs un nekrīt nost no karotes.

 

ru2

 

Ņemam 200-300g biezpienu. Man bija vājpiena, graudains, mitrs biezpiens. Es to sablenderēju un pievienoju skābajam krējumam. Izmaisām un smērējam ripas.

Sākumā sasmērējam katru ripu un atstājam uz kadām 30 minūtēm. Tad liekam vienu uz otras, apsmērējam sānus, liekam ledusskapī mazliet ievilkties uz 30 minūtēm.

 

 

Ja gadījumā krējums ir pievīlis un to nekādi nesanāk saputot stingra masā, ir daži varianti kā to labot.

 

1.variants

Saputotajam krējumam pievienojam uzbriedinātu, izkausētu želatīnu, ne pārāk daudz. Uz 0,5l krējuma 2-3 tējk. želatīna,kas uzbriedināts 100ml piena. Pagaidam, līdz masa sabiezē, izmaisām un smērējam ripas.

2.variants

Pievienojam svaigo sieru, tas ir biezs un masa kļūs kopumā biezāka un netecēs.

 

 

Kad kūka ir ievilkusies un krējums mazliet sabiezējis, malas apberam ar apceptām saulespuķu sēkliņām.

Parasti kūkām izmantoju riekstus, bet tieši rudzu ripas ļoti labi iet kopā ar saulespuķu sēkliņām.

Sirsniņas es pagatavoju no šokolādes konfektēm ar riekstiem.

Tādas konfektes līdzīgas vāverītei.

Izkausēju mikroviļņu krāsnī uz atsaldēšanas programmas, tad tās paliek mīkstas, bet šokolāde nesacukurojas.

Šķidro šokolādes masu uzsmērēju uz cepamā papīra, izlīdzināju un iekšā saldētavā uz 10 minūtēm.

Tad ar formiņu izspiedu sirsniņas.

 

ru3

 

Dekorējam kā vēlamies.

Kūku var ēst uzreiz, bet pēc pāris stundām tā būs vēl gardāka.

Ļoti interesanta, neparasta, ļoti garda kūka.

 

ru4

 

Jāpiebilst, ka mans dēls ir sajūsmā par so gardumu, gan kūka no šīs mīklas, gan cepumi viņam ļoti, ļoti garšo.

 

Recepti iesūtīja Natālija Rogova

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+