Mobilā versija
-2.2°C
Baiba, Barbara, Barba
Sestdiena, 3. decembris, 2016
27. februāris, 2014
Drukāt

Rūgtenie vitamīnu salāti ar cieto sieru

Foto - Fotolia.comFoto - Fotolia.com

Nepieciešams:

Kruzuļainie lapu salāti vai salātu maisījums 100 g
2 tomāti
Ciets siers 100 g
Augu eļļa pēc garšas
Sāls un pipari pēc garšas
Cukurs – šķipsniņa
Gaišais vīna etiķis 1 ēdamkarote
Zaļumi pēc garšas

Pagatavošana

Salātiem var izmantot viegli rūgtenos kruzuļainos lapu salātus Lollo Binoda. Ja neesi rūgto nianšu cienītāja, salātiem var izvēlēties jebkuru citu salātu maisījumi, kādi iegādājami veikalos.

1. Salātu lapas noskalo un nosusina.
2. Saplucina gabaliņos ar rokām. Salātu lapu sagatavošanas likums: “Salātus vienmēr plucini un nekad tos ēdienam nepievieno slapjus”.
3. Sajauc olīveļļu un vīna etiķi Uz 2 ēdamkarotēm eļļas – 1 tējkarote etiķa. Var izmantot arī ābolu etiķi.
4. Iegūtajam maisījumam pievieno sāli, nedaudz cukura, maltus melnos piparus.
5. Pārlej mērci salātiem, samaisa. Maisīt var arī ar rokām, galvenais – lai katra lapiņa būtu pārklāta ar mērci.
6. Tomātus nomazgā, sagriež kubiņos.
7. Cieto sieru tāpat sagriež mazos kubiņos.
8. Sieru un tomātus pievieno salātu lapām, nogaršo, vai pietiek sāls un piparu. Rotā pēc vēlēšanās.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+