Mobilā versija
+4.9°C
Guna, Judīte
Piektdiena, 9. decembris, 2016
7. oktobris, 2014
Drukāt

Rulete “Žirafe” (1)

happy-giraffe.ruhappy-giraffe.ru

Sastāvdaļas:

5 olas

1 glāze pūdercukura

1 glāze miltu

3-4 ēdamkarotes kakao pulvera

1 bundžiņa iebiezinātā piena

šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

No sākuma sagriež pergamenta papīru tādā izmērā, kādā ir cepamā forma un ar parasto zīmuli uzzīmē žirafes spalvu krāsojuma līnijas.

1. Mīkla šai ruletei ir parastā biskvīta mīkla – variet to pagatavot pēc savas mīļākās receptes.

2. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ kopā ar pusglāzi pūdercukura biezās putās.

3. Olu baltumus ar šķipsniņu sāls sakuļ stingrās putās.Tad pakāpeniski pievieno atlikušo pūdercukuru, turpinot kult.

4. Uzmanīgi samaisa kopā dzeltenumu un baltumu masu, pāris reizes maisot no augšas uz leju.

5. Caur sietiņu pakāpeniski pievieno miltus, rūpīgi maisot mīklu no augšas uz leju.

6. Formā izklāj baltu papīru (lai zīmējums labāk redzams), pēc tam – pergamenta papīru, ar zīmējumu uz leju. Nosmērē pergamentu un formas malas ar mīkstu sviestu. No konditorijas šprices pa zīmējuma līnijām izpiež mīklu. Liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep 2-3 minūtes.

7. Atlikušajai mīklai pievieno kakao un rūpīgi samaisa.

8. Izņem mīklu no cepeškrāsns.

9. Uzmanīgi ar karotīti klāj mīklu uz zīmējuma un nolīdzina ar kulinārijas lāpstiņu. To vajag darīt pēc iespējas ātrāk.

10. Atkal liek formu cepeškrāsnī un 180 grādos cep 18-20 minūtes. Gatavo biskvītu izņem un izklāj uz dvielīša. Ar dvieļa palīdzību norullē no pergamenta papīra.

11. Pārgriež biskvītu uz otru pusi, nosmērē ar vārītu iebiezināto pienu, vidū liek banānu. Ar dvielīša palīdzību sarullē ruleti, atdzesē.

 

Recepte no happy-giraffe.ru

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

Draugiem Facebook Twitter Google+