Mobilā versija
+0.2°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
2. augusts, 2015
Drukāt

Sacepums no saldētiem pelmeņiem ar siera cepurīti (2)

pelmenu-sacepums

Sastāvdaļas – 800 g sasaldētu pelmeņu, 2 – 3 sīpoli, 100 g cieta siera, 4 olas, 250 g majonēzes, 1 – 2 tējkarotes sāls, šķipsniņa piparu, zaļumi pēc garšas.

Pagatavošana.

Sīpolus sasmalcina mazos gabaliņos. Apcep pannā augu eļļā līdz zeltainai krāsai.

Uzkarsē cepeškrāsni, cepamo formu iesmērē ar eļļu un ieliek cepeškrāsnī uz 1 – 2 minūtēm sasilt. Tad pelmeņi nelips klāt.

Sasildītajā cepamajā formā rindo pelmeņus vienā kārtā. Uzkaisa sāli un piparus.

Pa virsu liek apceptos sīpolus.

Atsevišķā trauciņā iesit olas, pievieno sāli un piparus, kā arī majonēzi. Visu kārtīgi sakuļ. Šo maisījumu uzlej pelmeņiem.

Sieru sarīvē uz rupjas rīves un uzkaisa pa virsu pārlietajiem pelmeņiem.

Cepamo formu liek cepeškrāsnī un cep 200 – 220 grādu karstumā apmēram 40 minūtes.

Gatavu sacepumu pārkaisa ar svaigiem sasmalcinātiem zaļumiem.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Pamēģināju un secināju-
    1. sieru likšu pēdējās 10 minutēs
    2. sāli pat tējkaroti nevajag, jo gana daudz sāls ir gan pelmeņos, gan majonēzē.(uz 1kg pelmeņu)
    3. Sāli drīzāk pievienot cepot sīpolus

  2. tur jau no siera nekas pari nepaliek!

Draugiem Facebook Twitter Google+