Praktiski
Receptes

Safrāna – šokolādes kūka 16

Publicitātes foto

Sastāvdaļas
100 g sviesta
200 g baltās šokolādes
3 olas
50 ml cukura
2 ēd.k. vaniļas cukura
3 ēd.k. gaišā cukura sīrupa
1 paciņa safrāna
Smalki sarīvēta laima miziņa
Šķipsniņa sāls
150 ml kviešu miltu

Brūkleņu krēms
250 ml 35% saldā krējuma
100 ml svaigā brūkleņu ievārījuma

Saldo krējumu saputo. Ja vēlas, pievieno 2-3 ēd.k. cukuru. Samaisa ar brūkleņu ievārījumu.

Kūkas pagatavošana.
1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175 °C.
2. Izkausējiet sviestu, noceliet no plīts un pievienojiet šokolādi.
3. Saputojiet olas, cukuru un vaniļas cukuru. Pievienojiet sīrupu, safrānu, laima miziņu un sāli.
4. Šokolādes un sviesta maisījumu lejiet klāt olu maisījumam. Iesijājiet miltus.
5. Masu lejiet ietaukotā formā un cepiet cepeškrāsnī 20-25 min. Gatavai kūkai ir jābūt mazliet lipīgai.
6. Pasniedziet atdzesētu ar brūkleņu un putukrējuma krēmu.

LA.lv