Publicitātes foto, F64

Sāk ražot “Sirdsmiera” maizi ar zemu sāls saturu 1

Latvijas iedzīvotāji, kā atzinuši speciālisti, uzturā patērē patērē pārāk daudz sāls, tāpēc AS “Hanzas Maiznīcas” turpina veselīgās produktu līnijas attīstīšanu un izstrādājusi jaunas – “Sirdsmiera” –  rudzu un sēklu maizes ar zemu sāls saturu, portālam “LA.lv” pavēstīja uzņēmumā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi
Lasīt citas ziņas

“Sirdsmiera” maizē ir tikai 0,3 grami sāls uz 100 gramiem produkta. Tas ir vidēji 75% – 80% samazinājums, salīdzinājumā ar vidējo sāls daudzumu līdzīgos maizes izstrādājumos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jaunā “Sirdsmiera” rudzu un sēklu maize izstrādāta, sadarbojoties ar Latvijas Kardiologu biedrību, kuras viena no iniciatīvām ir samazināt iedzīvotāju uzturā sāls patēriņu.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) direktore Inga Šmate norāda, ka ikdienas sāls patēriņam nevajadzētu pārsniegt 5 – 6 g, ko cilvēks ar dažādiem produktiem uzņem uzturā. Tomēr iedzīvotāju paradumi liecina, ka dienā tiek uzņemts aptuveni 10 – 12 g sāls un trīs ceturtdaļas veido gatavajos pārtikas produktos esošais “slēptais sāls”. Tādēļ ieteicams uzturā lietot tādus pārtikas produktus, kas satur sāli ne vairāk par 0,3 g uz 100 g produkta.

Pārmērīga sāls lietošana paaugstina asinsspiedienu, palielina sirds slimību, insulta un kuņģa vēža risku, kā arī veicina aptaukošanos.

Neskatoties uz mazu sāls daudzumu, mīklas receptūra veidota tā, lai “Sirdsmiera” rudzu un sēklu maizes saglabātu izteiktu un patīkamu garšu. Rudzu maizei to nodrošina ķimenes un tradicionālais plaucējums. Savukārt sēklu maizei – sastāvā esošās saulespuķu sēklas un linsēklas. To pagatavošanā netiek pievienotas E vielas.

AS “Hanzas Maiznīcas” pārstāve Iveta Endziņa atzīst, ka uzņēmums kā lielākais maizes ražotājs Latvijā jau daudzus gadus mērķtiecīgi strādā, lai paplašinātu maizes klāstu ar produktiem, kas ir draudzīgi veselīgam uzturam. Tā daudzās maizes līnijās ir izmainīts receptūru sastāvs, lai ražotu maizes bez pārtikas piedevām jeb E vielām. Ražotājs ir spēris soli tālāk un uzsācis jaunas produktu līnijas “Sirdsmiera” attīstīšanu, pievēršot uzmanību sabiedrības veselīgumam. Jaunās „Sirdsmiera” rudzu un sēklu maizes ir uzņēmuma veselīguma projekta jaunākais veikums.

Pērn “Hanzas Maiznīca” jau laida tirgū “Sirdsmiera auzu rikas”, kas satur auzu betaglikānu pietiekamā daudzumā, lai varētu izmantot EK akceptēto pārtikas produktu veselīguma norādi par holesterīna līmeņa normalizēšanu organismā un pozitīvo ietekmi uz sirds veselību. Tās pagatavotas no 100% auzu klijām, pārslām un smalcinātiem graudiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.