Foto – Shutterstock

Sākam grilēšanas sezonu! 3 ātri pagatavojamas un garšīgas marinētas gaļas receptes 5

Marinādes gatavoja jau senie romieši

Foto – Shutterstock
Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns
Lasīt citas ziņas


Ļoti bieži nav laika ilgi marinēt cepšanai paredzēto gaļu, bet ļoti kārojas, lai tā izceptos maiga un sulīga. Pavārs Igors Misēvičs piedāvā marinādes, kas padarīs jebkuru grilēšanai paredzēto gaļu ļoti garšīgu nieka stundas laikā!

Daudzi nezina, ka marinādes gatavoja jau vairāk nekā pirms 2000 gadiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jau senie romieši ievēroja, ka gaļas un zivju izmērcēšana sāļajā jūras ūdenī padara gaļu mīkstāku un ievērojami uzlabo garšu.

Pats vārds “marināde” tulkojumā no latīņu valodas nozīmē “jūras”.

Ar laiku marinādes kļuva arvien populārākas, receptes pilnveidojās un tika papildinātas ar jauniem elementiem.

Dienvideiropas iedzīvotāji sāka izmantot etiķi. Tā kulinārijas vēsturē parādījās augļu un dārzeņu marinēšana un konservēšana ilgai uzglabāšanai.

Savukārt Austrumos marinādes sāka gatavot uz daudzu un dažādu garšvielu un garšaugu bāzes.

Mūsdienās izstrādātas ekspresmarināžu receptes, kas pat sīkstu gaļu ātri pārvērš lieliskā šašlikā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.