Mobilā versija
+5.9°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
3. maijs, 2014
Drukāt

Sākam grilēšanas sezonu! 3 ātri pagatavojamas un garšīgas marinētas gaļas receptes (5)

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Marinādes gatavoja jau senie romieši


Ļoti bieži nav laika ilgi marinēt cepšanai paredzēto gaļu, bet ļoti kārojas, lai tā izceptos maiga un sulīga. Pavārs Igors Misēvičs piedāvā marinādes, kas padarīs jebkuru grilēšanai paredzēto gaļu ļoti garšīgu nieka stundas laikā!

Daudzi nezina, ka marinādes gatavoja jau vairāk nekā pirms 2000 gadiem.

Jau senie romieši ievēroja, ka gaļas un zivju izmērcēšana sāļajā jūras ūdenī padara gaļu mīkstāku un ievērojami uzlabo garšu.

Pats vārds “marināde” tulkojumā no latīņu valodas nozīmē “jūras”.

Ar laiku marinādes kļuva arvien populārākas, receptes pilnveidojās un tika papildinātas ar jauniem elementiem.

Dienvideiropas iedzīvotāji sāka izmantot etiķi. Tā kulinārijas vēsturē parādījās augļu un dārzeņu marinēšana un konservēšana ilgai uzglabāšanai.

Savukārt Austrumos marinādes sāka gatavot uz daudzu un dažādu garšvielu un garšaugu bāzes.

Mūsdienās izstrādātas ekspresmarināžu receptes, kas pat sīkstu gaļu ātri pārvērš lieliskā šašlikā.

Pievienot komentāru

Komentāri (5)

  1. Kāpēc nav atsauces uz ukraiņu TV raidījumu, no kura šīs receptes tika “aizgūtas”?

  2. Jaunums par kivi…paldies. Tikai atkal….kādam gaļas daudzumam ?

  3. Interesanti….nezinàju…marināde -jūras / tulkojums/.

  4. Nav norādīts kādam daudzumam paredzēta šī marināde.

    • Recepšu pirmavotā visas 3 marinādas ir domātas uz 1 kg gaļas. Turklāt, sinepju marināde ir paredzēta cūkgaļai, piparmētru-citrona – vistai un kivi marināde – teļa gaļai.

Draugiem Facebook Twitter Google+