Foto – Dainis Bušmanis

Sakratītie salāti 
ar svaigiem garšaugiem 0

Savu porciju veido pats, izvēloties to, ko tajā brīdī iekāro acis un vēders – šāda iespēja ir restorānā “Terra”, kas pirms pusotra gada atvērts Rīgā, Blaumaņa ielā.  Ja vēlaties baudīt salātus, šķīvī vispirms varat likt salātu lapas, tām pāri – dārzeņus, zivis, gaļu, sieru vai sēnes, pievienot arī Cēzara, sinepju un medus, pesto, balzamiko vai citu mērcīti un pāri pārkaisīt grauzdētus riekstus, diedzētas sēklas vai rīvētu sieru. Līdzīgi no dažādām sastāvdaļām var sakombinēt arī pamatēdienu. Ja pašam slinkums domāt, ko likt vēderā, var izvēlēties arī kādu no restorāna šefpavāra Fabiana de Vriesa (attēlā) izdomātajām salātu un otro ēdienu kombinācijām. Arī šoreiz Fabians izvēlējās vasarīgus, gardus ēdienus, ko piedāvāt mūsu lasītājiem. Pilnīgi viss, ko var nobaudīt “Terrā”, ir uz vietas gatavots, bez konservantiem, krāsvielām un ģenētiski modificētiem organismiem, stāsta restorāna vadītāja Ilze Megne. Produktus, īpaši vasarā, lielākoties iepērk no vietējiem zemniekiem.

Reklāma
Reklāma

Sakratītie salāti

SASTĀVDAĻAS (2 personām)

Svaigi dārzeņi, salātu lapas.

Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Mērcei: 25 ml olīveļļas, 10 ml balzametiķa, 1 tējk. Dižonas sinepju, 1 tējk. medus, jūras sāls, pipari, svaigi garšaugi – kinza, pētersīļi, baziliks.

KĀ GATAVOT?

No visām sastāvdaļām pagatavo mērci un sadala uz pusēm. Divās vidēji lielās burkās ieliek pa vienai ēdamkarotei mērces. Klāt kārtās liek svaigus sezonas dārzeņus un salātus (mīkstās salātu lapas neliek apakšā, lai tās nesamirkst mērcē un nekļūst mīkstas). Uzliek vāku un ēdiens ir gatavs! Pirms celšanas galdā burku sakrata. Šie salāti ir lieliski piemēroti vieglam piknikam pie jūras.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.