Mobilā versija
-2.2°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
7. jūlijs, 2014
Drukāt

Sakratītie salāti 
ar svaigiem garšaugiem

Foto - Dainis BušmanisFoto - Dainis Bušmanis

Savu porciju veido pats, izvēloties to, ko tajā brīdī iekāro acis un vēders – šāda iespēja ir restorānā “Terra”, kas pirms pusotra gada atvērts Rīgā, Blaumaņa ielā.  Ja vēlaties baudīt salātus, šķīvī vispirms varat likt salātu lapas, tām pāri – dārzeņus, zivis, gaļu, sieru vai sēnes, pievienot arī Cēzara, sinepju un medus, pesto, balzamiko vai citu mērcīti un pāri pārkaisīt grauzdētus riekstus, diedzētas sēklas vai rīvētu sieru. Līdzīgi no dažādām sastāvdaļām var sakombinēt arī pamatēdienu. Ja pašam slinkums domāt, ko likt vēderā, var izvēlēties arī kādu no restorāna šefpavāra Fabiana de Vriesa (attēlā) izdomātajām salātu un otro ēdienu kombinācijām. Arī šoreiz Fabians izvēlējās vasarīgus, gardus ēdienus, ko piedāvāt mūsu lasītājiem. Pilnīgi viss, ko var nobaudīt “Terrā”, ir uz vietas gatavots, bez konservantiem, krāsvielām un ģenētiski modificētiem organismiem, stāsta restorāna vadītāja Ilze Megne. Produktus, īpaši vasarā, lielākoties iepērk no vietējiem zemniekiem.

Sakratītie salāti

SASTĀVDAĻAS (2 personām)

Svaigi dārzeņi, salātu lapas.

Mērcei: 25 ml olīveļļas, 10 ml balzametiķa, 1 tējk. Dižonas sinepju, 1 tējk. medus, jūras sāls, pipari, svaigi garšaugi – kinza, pētersīļi, baziliks.

KĀ GATAVOT?

No visām sastāvdaļām pagatavo mērci un sadala uz pusēm. Divās vidēji lielās burkās ieliek pa vienai ēdamkarotei mērces. Klāt kārtās liek svaigus sezonas dārzeņus un salātus (mīkstās salātu lapas neliek apakšā, lai tās nesamirkst mērcē un nekļūst mīkstas). Uzliek vāku un ēdiens ir gatavs! Pirms celšanas galdā burku sakrata. Šie salāti ir lieliski piemēroti vieglam piknikam pie jūras.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+