Mobilā versija
+5.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
7. augusts, 2015
Drukāt

Sāļā torte “Vidzemes karaliskais miers”. Konkursa recepte (1)

SalsTorte_1258x
Sastāvdaļas:

Tortes kārtām

• 700 g “Ķelmēnu” rudzu maizes

Pildījumam

• 375 g zaļā siera Talsu ritulis

• 3 olas

• 600 g marinētu gurķu

• 225 g “Mildas” tomātu mērces

• 150 g “Francis” majonēzes

• Jūras sāls

Drupačām

• 150 g “Lielezera” Dzintara maizes

• 150 g siera Smiltenes Maazdamer

• 150 g sēklu–riekstu maisījuma Aizdars

Šovasar vairākos Latvijas reģionos biedrība “Siera klubs” un Maiznieku biedrība sadarbībā ar pašvaldībām organizēja konkursu “Siera un maizes svētku sāļā torte”. Interese par pasākumu bija liela, turklāt konkursā piedalījās ne vien pieredzes bagātas tortu cepējas, bet arī jaunieši – topošie konditori. Žūrija, kas vērtēja receptūru, formas oriģinalitāti, noformējumu, garšu un prezentāciju, bija patīkami pārsteigta par meistarību un radošo izdomu.

Tortes autore Ramona Jirgena šajā vidzemnieču sacensībā ieguva otro vietu.

Gatavošana

Pildījumam uz rupjas rīves sarīvē sieru un olas, bet gurķus sagriež salmiņos. No majonēzes, tomātu mērces un sāls pagatavo mērci. Visu sajauc.

Drupačām Dzintara maizi sagriež mazos gabaliņos, pievieno smalki sarīvētu sieru Maazdamer un sēklu–riekstu maisījumu.

Gatavo torti: “Ķelmēnu” rudzu maizi sagriež stienīšos. Veidnē kārtām liek maizi un pildījumu. Atstāj uz nakti ledusskapī. Izņem no veidnes un uzkaisa drupačas. Rotā ar zaķskābenēm.

 

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. kāpēc kādu rupjmaizes kārtojumu, pie tam sāļu sauc, par torti ?

Draugiem Facebook Twitter Google+