Sāļā torte “Vidzemes karaliskais miers”. Konkursa recepte 1

Šovasar vairākos Latvijas reģionos biedrība “Siera klubs” un Maiznieku biedrība sadarbībā ar pašvaldībām organizēja konkursu “Siera un maizes svētku sāļā torte”. Interese par pasākumu bija liela, turklāt konkursā piedalījās ne vien pieredzes bagātas tortu cepējas, bet arī jaunieši – topošie konditori. Žūrija, kas vērtēja receptūru, formas oriģinalitāti, noformējumu, garšu un prezentāciju, bija patīkami pārsteigta par meistarību un radošo izdomu.

Reklāma
Reklāma
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 43
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Lasīt citas ziņas

Tortes autore Ramona Jirgena šajā vidzemnieču sacensībā ieguva otro vietu.

Gatavošana

Pildījumam uz rupjas rīves sarīvē sieru un olas, bet gurķus sagriež salmiņos. No majonēzes, tomātu mērces un sāls pagatavo mērci. Visu sajauc.

CITI ŠOBRĪD LASA

Drupačām Dzintara maizi sagriež mazos gabaliņos, pievieno smalki sarīvētu sieru Maazdamer un sēklu–riekstu maisījumu.

Gatavo torti: “Ķelmēnu” rudzu maizi sagriež stienīšos. Veidnē kārtām liek maizi un pildījumu. Atstāj uz nakti ledusskapī. Izņem no veidnes un uzkaisa drupačas. Rotā ar zaķskābenēm.