Foto – Aija Geida

Saldā desa ar kukurūzas nūjiņām 0

Katlā ar biezu apakšu uz lēnas uguns izkausē sviestu, tam pievieno no papīriņiem iztītas konfektes un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz iegūta viendabīga masa. Sākumā sviests spītīgi atdalās no pakusušajām konfektēm, bet, cītīgi maisot un lēni sildot, 10 minūšu laikā abas masas sajaucas. Pēc tam pieber kukurūzas nūjiņas un samaisa, lai tās visas ir vienmērīgi pārklātas. Tad sākas grūtākais darbs – karsto masu izklāj uz cepamā papīra un, izmantojot virtuves cimdus un otru cepamā papīra loksni, sablīvē un izveido skaistu desu. Jāpiebilst, ka ar mazajām kukurūzas nūjiņām tas izdodas viegli, bet ar lielākajām Draugu kukurūzas nūjiņām krietni jānopūlas. Sagatavoto desertu patur ledusskapī divas stundas, lai sastingst, un pēc tam sagriež šķēlītēs.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

! Garšas dažādošanai var pievienot apgrauzdētus riekstus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.