Mobilā versija
+0.5°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
20. februāris, 2014
Drukāt

Saldā polenta

Foto-Valda MadalāneFoto-Valda Madalāne

Sastāvdaļas (4 porcijām): 5 glāzes ūdens,
 1 tējkarote sāls,
 1,5 glāzes kukurūzas putraimu,
 sviests cepešpannas ietaukošanai,
 piedevām: svaigi augļi, ogas, ievārījums vai malti melnie pipari un pa šķipsnai svaigu garšaugu – maurloki, pētersīļi, oregano jeb raudene.


 

Kā gatavot?

Verdošā sālsūdenī ieber putraimus un maisa. Kad putra sāk vārīties, samazina uguni un ļauj 30 – 40 minūtes sust. Gatava polenta ir blīva un atlec no katla malām.

Ja polentu vēlas pasniegt kā maizi pie zupas, pievieno zaļumus, piparus un samaisa. Ietauko cepešpannu un tajā putru ieklāj apmēram 2 cm biezumā. Cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā cep apmēram 15 minūtes. Ja nepievieno garšaugus, gatavu polentu var pasniegt kā desertu ar sasmalcinātiem augļiem un ogām vai ievārījumu.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+