Foto-LETA

Saldā zupa ar klimpām 0

Sastāvdaļas: 100 g žāvētu plūmju,
 200 g svaigu ābolu,
 1 l ūdens,
 4 ēd. k. cukura,
 citronskābe,
 citronu un apelsīnu miziņas,
 kanēlis,
 1 ēdamkarote kartupeļu cietes,
 saldais krējums.

Reklāma
Reklāma

 

 

Kā gatavot?

Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Lasīt citas ziņas

Žāvētās plūmes nomazgā, pārlej ar karstu ūdeni, ļauj uzbriest, pieliek sagrieztus ābolus, cukuru un lēni vāra. Kad augļi mīksti, pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti un pulverī saberztas apelsīnu un citronu miziņas un kanēli. Uzvāra, tad ielaiž klimpiņas un atdzesē. Pasniedz ar saputotu saldo krējumu.

 

Gatavoja Rīgas lietuviešu vidusskolas direktore Aldona Treija

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.