Praktiski
Receptes

Saldais ar kraukšķiem
 0


Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto
Foto no arhīva

 Kraukšķiem: 150 g auzu pārslu,  30 g sviesta,  35 g sakapātu riekstu, 1 – 2 ēdamkarotes cukura, garšvielas pēc vēlēšanās (var likt kardamonu, muskatriekstu, kanēli).

Saldajam ēdienam:

200 ml saldā krējuma,

200 g sasaldētu zemeņu,

1 ēdamkarote cukura,

2 ēdamkarotes vaniļas cukura,

augļi dekorēšanai.

 

Kā gatavot?

Vispirms pagatavo auzu pārslu kraukšķus. Katliņā izkausē sviestu, pieber auzu pārslas un viegli apcep, visu laiku maisot. Tad pievieno sakapātus riek­stus (var izmantot gan mandeles, gan lazdu riekstus, pat saulespuķu sēkliņas) un turpina cept uz ļoti lēnas uguns. Beigās pievieno cukuru, un, kad tas izkusis, beidz cepšanu. Iegūtos kraukšķus izliek lēzenā šķīvī, lai atdziest.

Zemenes atkausē un sablendē ar vaniļas cukuru. Saldo krējumu sakuļ ar cukuru. Saldā ēdiena trauciņa apakšā lej zemeņu masu, tad kārto putukrējumu, kam uzbirdina auzu pārslu kraukšķus. Dekorē ar augļiem. Sanāk aromātisks, garšas ziņā bagātīgs un sātīgs saldais ēdiens. Labs brīvdienu rītu brokastīs!

 

Recepte 4 porcijām.

Saistītie raksti
LA.lv