Foto – allwomens.ru

Saldais ēdiens “Grāfa pilsdrupas” 0

Sastāvdaļas mīklai
250 g kviešu miltu
250 g cukura
6 olas
1 tējkarote sodas
50 g tumšās šokolādes

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Saules uzliesmojumu dēļ Zemi pārņēmusi spēcīga magnētiskā vētra. Cik dienu tā plosīsies?
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija
Lasīt citas ziņas

Bezē
3 olu baltumi
250 g pūdercukura
sāls pēc garšas

Krēmam
200 g saldkrējuma sviesta
200 ml iebiezinātā piena

Biskvīta pagatavošana.

Labi sakuļ olas ar cukuru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pievieno dzēstu sodu, miltus. Visu rūpīgi samaisa.

Pannu nosmērē ar taukvielu. Ielej mīklu pannā.

Cep 180-200 grādos aptuveni pusstundu.

Gatavo pīrāgu nedaudz atdzesē un sagriež uz pusēm, iegūstot divas biskvīta kārtas.

Bezē pagatavošana.

Dziļā traukā samaisa olu baltumus ar pūdercukuru un sāli, līdz izveidojas blīvas sniegbaltas putas.

Uz plāts liek pergamenta papīru un ar tējkarotu izliek baltās putas.

Liek cepeškrāsnī 100 grādos un cep aptuveni stundu.

Krēma pagatavošana.

Iebiezināto pienu samaisa ar sviestu.

Nosmērē biskvīta kārtu ar iebiezināto pienu.

Pa virsu liek otru biskvīta kārtu un tāpat pārsmērē.

Iegremdējot katru bezē krēmā, liek vienmērīgi uz biskvīta.

Turpina likt bezē cepumus konusa formā.

Izkausē šokolādi un pārlej nelielā strūklā virs tortes.

Pēc vēlēšanās pievieno rozīnes, žāvētas plūmes, žāvētas aprikozes, valriekstus.

Liek ledusskapī un labi atdzesē.

Piebilde. Grāfa pilsdrupas ne obligāti jāgatavo pēc klasiskās receptes. Var pievienot vai pamainīt sastāvdaļas. Piemēram, iebiezinātā piena krēma vietā var izmantot daudz vieglāko balto vai krējuma krēmu, biskvītam var izmantot no mīklas kā medus kūkai.

Recepte no allwomens.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.