Mobilā versija
+2.0°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
22. novembris, 2014
Drukāt

Saldais ēdiens “Grāfa pilsdrupas”

Foto - allwomens.ruFoto - allwomens.ru
Sastāvdaļas:

Mīklai:

250 g kviešu miltu

250 g cukura

6 olas

1 tējkarote sodas

50 g tumšās šokolādes

 Bezē:

3 olu baltumi

250 g pūdercukura

sāls pēc garšas

Krēmam:

200 g saldkrējuma sviesta

200 ml iebiezinātā piena

Biskvīta pagatavošana:

Labi sakuļ olas ar cukuru.

Pievieno dzēstu sodu, miltus. Visu rūpīgi samaisa.

Pannu nosmērē ar taukvielu.

Ielej mīklu pannā.

Cep 180-200 grādos aptuveni pusstundu.

Gatavo pīrāgu nedaudz atdzesē un sagriež uz pusēm, iegūstot divas biskvīta kārtas.

Bezē pagatavošana:

Dziļā traukā samaisa olu baltumus ar pūdercukuru un sāli, līdz izveidojas blīvas sniegbaltas putas.

Uz plāts liek pergamenta papīru un ar tējkarotu izliek baltās putas.

Liek cepeškrāsnī 100 grādos un cep aptuveni stundu.

Krēma pagatavošana:

Iebiezināto pienu samaisa ar sviestu.

Nosmērē biskvīta kārtu ar iebiezināto pienu.

Pa virsu liek otru biskvīta kārtu un tāpat pārsmērē.

Iegremdējot katru bezē krēmā, liek vienmērīgi uz biskvīta.

Turpina likt bezē cepumus konusa formā.

Izkausē šokolādi un pārliet nelielā strūklā virs tortes.

Pēc vēlēšanās pievieno rozīnes, žāvētas plūmes, žāvētas aprikozes, valriekstus.

Lie ledusskapī un labi atdzesē.

Piebilde. Grāfa pilsdrupas ne obligāti jāgatavo pēc klasiskās receptes. Var pievienot vai pamainīt sastāvdaļas. Piemēram, iebiezinātā piena krēma vietā var izmantot daudz vieglāko balto vai krējuma krēmu, biskvītam var izmantot no mīklas kā medus kūkai.

 

Recepte no allwomens.ru

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+