Mobilā versija
+5.9°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
20. maijs, 2015
Drukāt

Saldās dateļu bumbiņas ar sezamu un kakao

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 250 g mīkstu dateļu

• 100 g sezama sēkliņu

• 1–2 ēdamkarotes kakao pulvera

• Ēdamkarote kokosa skaidiņu

Sezama sēkliņas viegli apgrauzdē pannā. Datelēm izņem kauliņus un nosver 250 gramu. Svarīgi izvēlēties mīkstus, sulīgus žāvētos augļus, bet cietie jāsamaļ gaļas mašīnā, citādi saldumi neizdosies. Datelēm pievieno apgrauzdētas sezama sēkliņas un kakao pulveri (ja grib just kakao rūgtumu, pievieno divas ēdamkarotes, bet, ja tikai nedaudz aromāta, – vienu). Ar mitrām rokām veido valrieksta lieluma bumbiņas, ko apviļā kokosa skaidiņās. Sezams kārumam dod īpašu garšas akcentiņu.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+