Mobilā versija
+5.7°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
14. jūlijs, 2014
Drukāt

Saldējums ar ķiršiem

Foto: shutterstock.comFoto: shutterstock.com

Nepieciešami: 500 grami saldo ķiršu, 3 ēdamkarotes smalkā cukura, pusstandziņa kanēļa, 2-3 ēdamkarotes jāņogu želejas, viena liķiera glāzīte ķiršu liķiera, konjaka vai ruma, viens kilograms vaniļas saldējuma, šokolādes drupačas.

Gatavošana: ķiršus nomazgā, nosusina un atdala kauliņus. Liek mazā kastrolī, pievieno cukuru un kanēli un uz lēnas uguns uzvāra. Pārsedz ar vāku un ļauj stāvēt 2-3 minūtes. Pēc tam pievieno jāņogu želeju un izkausē to. Kastroli liek aukstā ūdens peldē un ķiršus atdzesē. Tad pēc garšas pievieno liķieri, konjaku vai rumu. Ķiršus un vaniļas saldējumu sadala 4 stikla saldējuma traukos. Saldējumu liekot, karoti katru reizi iemērc karstā ūdenī. Pasniedzot pārkaisa ar šokolādes drupačām.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+