Mobilā versija
+1.6°C
Austris
Svētdiena, 22. janvāris, 2017
14. jūlijs, 2014
Drukāt

Saldējums ar ķiršiem

Foto: shutterstock.comFoto: shutterstock.com

Nepieciešami: 500 grami saldo ķiršu, 3 ēdamkarotes smalkā cukura, pusstandziņa kanēļa, 2-3 ēdamkarotes jāņogu želejas, viena liķiera glāzīte ķiršu liķiera, konjaka vai ruma, viens kilograms vaniļas saldējuma, šokolādes drupačas.

Gatavošana: ķiršus nomazgā, nosusina un atdala kauliņus. Liek mazā kastrolī, pievieno cukuru un kanēli un uz lēnas uguns uzvāra. Pārsedz ar vāku un ļauj stāvēt 2-3 minūtes. Pēc tam pievieno jāņogu želeju un izkausē to. Kastroli liek aukstā ūdens peldē un ķiršus atdzesē. Tad pēc garšas pievieno liķieri, konjaku vai rumu. Ķiršus un vaniļas saldējumu sadala 4 stikla saldējuma traukos. Saldējumu liekot, karoti katru reizi iemērc karstā ūdenī. Pasniedzot pārkaisa ar šokolādes drupačām.

Pievienot komentāru

Mēra gaļu var ēst. Bet neļauj. Kāpēc? (8)Uz jautājumiem atbild PVD Veterinārās uzraudzības departamenta direktore Kristīne Lamberga
Draugiem Facebook Twitter Google+