Mobilā versija
+2.1°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
9. oktobris, 2014
Drukāt

Svaigi zaļumi ziemai. Saldēt vai sālīt? (2)

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Gribu ziemai saglabāt svaigus zaļumus. Kā tos sagatavot? LILIJA JELGAVAS NOVADĀ

Zaļumaugus (dilles, pētersīļus un citus garšaugus) ledusskapī iespējams saglabāt tikai neilgu laiku, savukārt sasaldētos vai sālītos var lietot uzturā visu ziemu.

Pirms sasaldēšanas zaļumus tikai nomazgā, nosusina un tūlīt liek saldētavā. Dilles nav nemaz jāsasmalcina, jo sasaluši zariņi tāpat labi sadrups. Pētersīļu un seleriju lapas gan labāk sagriezt, jo tās ir sīkstākas.

Sālīt var katru augu sugu atsevišķi vai gatavot maisījumus sev tīkamās attiecībās. Garšaugus pārlasa, atšķiro bojātās un nokaltušās lapas, atdala cietos kātus. Tad nomazgā, notecina lieko ūdeni un sagriež. Zaļumus samaisa ar sāli, ņemot 100 g sāls uz 1 kilogramu augu. Pēc tam zaļumu masu liek izkarsētās burciņās un stingri piespiež, lai virspusē parādītos šķidrums Burciņas aizvāko un glabā vēsumā. Ziemā sālīto zaļumu piedevu pievieno ēdieniem pēc vajadzības.

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Ziemā dodu priekšroku kaltētiem garšaugiem: sinepju lapām, kinzai, koriandra sēklām, sinepju sēklām, bazilikam, pētersīļiem, dillēm. Visa tā saldēšana un atsaldēšan nedaudz dīvaina liekas. Zaļumus taču var ēst vasarā. Atstājiet Latvijas vasaari arī kādu prieku! Ciitādi sanāk dzīvo Latvijā , Eiropā, bet katru dienu skaties kā reklāmē jogas, tantristus, fenšuistus un citu autsrumu , piedodiet , mēslus!

Draugiem Facebook Twitter Google+