Foto – Shutterstock

Svaigi zaļumi ziemai. Saldēt vai sālīt? 2

Gribu ziemai saglabāt svaigus zaļumus. Kā tos sagatavot? LILIJA JELGAVAS NOVADĀ

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Lasīt citas ziņas

Zaļumaugus (dilles, pētersīļus un citus garšaugus) ledusskapī iespējams saglabāt tikai neilgu laiku, savukārt sasaldētos vai sālītos var lietot uzturā visu ziemu.

Pirms sasaldēšanas zaļumus tikai nomazgā, nosusina un tūlīt liek saldētavā. Dilles nav nemaz jāsasmalcina, jo sasaluši zariņi tāpat labi sadrups. Pētersīļu un seleriju lapas gan labāk sagriezt, jo tās ir sīkstākas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sālīt var katru augu sugu atsevišķi vai gatavot maisījumus sev tīkamās attiecībās. Garšaugus pārlasa, atšķiro bojātās un nokaltušās lapas, atdala cietos kātus. Tad nomazgā, notecina lieko ūdeni un sagriež. Zaļumus samaisa ar sāli, ņemot 100 g sāls uz 1 kilogramu augu. Pēc tam zaļumu masu liek izkarsētās burciņās un stingri piespiež, lai virspusē parādītos šķidrums Burciņas aizvāko un glabā vēsumā. Ziemā sālīto zaļumu piedevu pievieno ēdieniem pēc vajadzības.