Mobilā versija
Brīdinājums -0.1°C
Evija, Raita, Jogita
Piektdiena, 2. decembris, 2016
7. maijs, 2012
Drukāt

Salds mirklis

Savai vienīgajai un vismīļākajai viņas svētku dienā mēs – bērni, mazbērni, tēvi un vectēvi – varam kopīgi sarūpēt arī kādu saldu, gastronomisku mirkli!

 

Biskvīti formiņās

(20 gab.)

Pamatnei:

200 g saldo mandeļu,

300 g Dansukker pūdercukura,

2 olu baltumi.

Krēmam:

150 g sviesta vai margarīna,

150 g Dansukker tumšā nerafinētā cukura,

1 ēdamkarote kakao,

2 olu dzeltenumi.

Glazūrai:

150 g augstas kvalitātes tumšās vai baltās šokolādes,

2 ēdamkarotes kokosriekstu sviesta.

Samaļ mandeles un sajauc ar pūdercukuru. Pievieno olu baltumus un maisa, kamēr izveidojas viendabīga masa. To liek formiņās un aptuveni 15 minūtes cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā. Atdzesē. Taukvielas kārtīgi sajauc ar tumšo nerafinēto cukuru. Iesijā kakao un iemaisa olu dzeltenumos. Pildījumu sadala pa formiņām un aptuveni 30 minūtes patur saldētavā. Tvaika peldē izkausē šokolādi un kokosriekstu sviestu. Iemērc kūciņu krēma daļu izkausētajā šokolādē. Liek ledusskapī, lai sacietē.

 

Saldētā šokolādes 
uzputeņa torte

(8 porcijas)

Pamatnei:

200 g lobītu, samaltu un sakapātu mandeļu,

300 g Dansukker pūdercukura,

2 ēdamkarotes Dansukker baltā sīrupa,

1 ēdamkarote Dansukker vaniļas cukura Fairtrade,

3 olas.

Uzputenim:

200 g tumšās šokolādes,

300 g putukrējuma,

2 olu dzeltenumi,

2 ēdamkarotes Dansukker tumšā nerafinētā cukura.

Mērcei:

250 g aveņu,

2 – 3 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura.

Rotājumam:

Dansukker pūdercukurs.

Traukā saputo mandeles, pūdercukuru, sīrupu, vaniļas cukuru un olas. Mīklu lej ietaukotā un ar miltiem apkaisītā apaļā formā. Cep krāsns apakšējā daļā 175 grādu temperatūrā aptuveni 25 minūtes. Šokolādi salauž gabaliņos un izkausē tvaika peldē vai mikroviļņu krāsnī zemā temperatūrā. Olu dzeltenumus saputo ar nerafinētu cukuru. Saldo krējumu saputo stingrās putās. Izkausēto šokolādi pievieno olu masai, tad masu iejauc putukrējumā. Kūku izņem no formas, notīra formu un pēc tam kūku atkal liek formā. Pamatnei pārlej uzputeni un kūku pārklāj ar foliju. Vismaz uz trim stundām formu ievieto saldētavā. Avenes saspaida un pievieno tām pūdercukuru. Torti pasniedz ar aveņu mērci. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

 

Abacate
Abacate

(2 lielas porcijas)

1 avokado,

1/2 laima sula,

10 g Dansukker baltā smalkā cukura,

300 ml jogurta bez piedevām,

100 ml piena.

Avokado sagriež lielos gabalos un traukā sajauc ar pārējām sastāvdaļām. Piemērots pasniegšanai brokastīs kā viegls deserts. Ja vēlas pasniegt kā dzērienu, jogurtu izmanto mazāk, bet pienu – mazliet vairāk.

 

 

 

 

Red Banana

Redbanana(2 glāzes)

1 banāns,

100 g aveņu,

400 ml piena,

2 ēdamkarotes Dansukker gaišā sīrupa,

1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura.

Rotājumam

12 avenes,

citronmelisa.

Banānus, avenes, pienu, vaniļas cukuru un sīrupu sakuļ un salej glāzēs. Rotā ar avenēm un citronmelisu.

 

 

Kafijas un 
banānu kokteilis
Cafebananashake_ny

(4 glāzes)

1 nogatavojies banāns,

300 ml stipras, aukstas kafijas,

300 ml auksta piena,

1 ēdamkarote Dansukker pūdercukura,

1 tējkarote vaniļas cukura,

50 g krējuma.

Banānu samīca nelielā daudzumā piena. Pēc tam pievieno pārējo pienu, pūdercukuru un kafiju un kuļ ar mikseri, līdz veidojas putas. Salej glāzēs. Krējumu ar vaniļas cukuru saputo stingrās putās un ieliek katrā glāzē.

 

 

 

Bezgluteīna ābolkūka

glutenfripplekaka(6 – 8 personām)

Formiņai:

sviests vai margarīns,

1 ēdamkarote Dansukker smalkā niedru cukura,

2 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu.

Mīklai:

300 g kartupeļu cietes,

300 g Dansukker pūdercukura,

2 tējkarotes cepamā pulvera,

1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura,

200 g kokosriekstu skaidiņu,

150 g sviesta vai margarīna istabas temperatūrā,

2 olas,

100 g vaniļas jogurta.

Pildījumam:

2 āboli.

Ar taukvielām iesmērē apaļu formu (aptuveni 23 cm diametrā ar noņemamām malām). Formiņā iekaisa niedru cukuru un kokosriekstu skaidiņas. Traukā sajauc mīklai paredzētās sausās sastāvdaļas. Iemaisa taukvielas, līdz masa kļūst drupataina. Pievieno olas un jogurtu un maisa, kamēr izveidojas mīkla. Masu ielej formā. Nomizotus ābolus sagriež šķēlītēs un iespiež mīklā. Aptuveni 45 minūtes cep 175 grādu temperatūrā. Ļauj, lai kūka formā pāris minūtes atdziest. Pasniedz siltu kopā ar vaniļas mērci, vaniļas saldējumu vai vaniļas biezpienu.

 

Izmantotas “Dansukker” ēdienu un dzērienu receptes.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+