Ilzes Pētersones foto

Sāls mīklā
 cepts balodis
. Gatavo Mārtiņš Rītiņš 1

Pagatavošana


1. Gatavo sāls mīklu. Samaisa bļodā miltus un sāli un vienu minūti lēni maisa (var izmantot elektrisko mīklas mīcītāju). Viegli iejauc olu baltumus un, ātrāk maisot, lēnām pielej ūdeni. Maisa, līdz mīkla izveidojas kā gluda bumba. 
Sadala mīklu četrās daļās un katru izrullē, iegūstot apli 23 cm diametrā. Izrullē pārējo mīklu, izgriež astoņus spārnus un četras galvas, acu vietā ieliek krustnagliņas.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
Lasīt citas ziņas

2. Gatavo mērci. Sautē šalotes sīpolus sviestā. Apcep eļļā gaiši brūnus baložu kaulus un kaklus, pielej portvīnu un pavāra, pēc tam pievieno Madeiras vīnu un pavāra 30 sekundes. Pievieno izsautētos sīpolus, sēnes, vāra, līdz samazinājusies puse šķidruma. Pielej vistas buljonu, krējumu, trifeļu sulu. Vāra uz nelielas uguns 10 minūtes, izkāš caur sietu.

3. Gatavo baložus. Atdala baložiem spārnus, kaklu un laimes kauliņu, sasien kājas. Apcep sviestā un eļļā 3 minūtes no katras puses, atdzesē.

CITI ŠOBRĪD LASA

4. Katru balodi ar krūtīm uz leju apņem ar mīklas apli, ietin un aizloka visas spraugas.
Pielipina spārnus un galvu.

5. Noziež mīklu ar olu dzeltenumiem, kas sakulti kopā ar pienu un cukuru, nedaudz uzkaisa jūras sāli.

6. Cep baložus 240 grādu karstā krāsnī 12 minūtes, ja vēlas vidēji jēlus. Atpūtina 5 minūtes.

7. Appūš baložus ar pārtikas zelta krāsu vai noziež ar dzidrinātu sviestu.

8. Pirms pasniegšanas atbrīvo no mīklas un sadala gabalos.