Foto-Aija Geida

Sambuks no upenēm un banāniem 3

Pagatavošana

Mannas putraimiem uzlej 250 ml auksta ūdens, pievieno citrona sulu un ļauj nakti piebriest. Ja mannu izmērcē skābā vidē, tā labāk izvārās un saputojas ļoti gaisīgās putās. Otrā dienā pielej vēl 250 ml ūdens un uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, vāra 5–7 minūtes, līdz masa ir šķidra ķīseļa konsistencē. Atdzesē, pievieno ar cukuru sablendētas upenes un puto, līdz iegūst gaisīgas, krēmīgas putas. Labi garšo kopā ar banāniem – deserta traukā kārtās liek banānus un sambuku. Pasniedz ar vaniļas mērci vai putukrējuma rozēm. Šo desertu var pagatavot bez olām. Ja vēlas tradicionālo sambuku, mannas vietā liek trīs olu baltumus.

Reklāma
Reklāma

PADOMS

Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

No pāri palikušajiem olu dzeltenumiem var pagatavot vaniļas mērci. Vajadzēs 3 olu dzeltenumus, 300 ml piena un 3 tējkarotes cukura, ēdamkaroti vaniļas cukura. Dzeltenumus sakuļ ar abu veidu cukuriem, pievieno karstu pienu un, nepārtraukti maisot, uz mazas uguns pakarsē, līdz mērce nedaudz sabiezē. Atdzesē un pasniedz ar sambuku.

UZZIŅA

• Sambuks jākuļ tik ilgi (~ 10 minūtes), līdz masa apjomā palielinās 2–3 reizes un stingri turas uz putojamās slotiņas.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Desertu pasniedz ar pienu, bet tam labi piestāv arī ogu mērce, ko gatavo, svaigas ogas sablendējot ar cukuru un pievienojot nedaudz citrona sulas.

• Sambuku var gatavot no jebkuriem augļiem un ogām, bet vislabāk der saldskābās – dzērvenes, upenes un jāņogas.

• Ziemā sambuku gatavo no saldētām ogām vai kaltētiem augļiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.