Šampinjonu sacepums vakariņām vai brokastīm. Gardi gan karsti, gan auksti 0

Ja gribas ģimenei ātri pagatavot sātīgas vakariņas, var rīkoties tā, kā to dara AS “Latvijas Mediji” bibliotekāre Inta Vilcāne. Lai taptu šis ēdiens, vajag iepakojumu (250 g) nelielu šampinjonu, divus burkānus, palielu sīpolu, tējkaroti sojas mērces, tējkaroti medus, maltus melnos piparus un sāli. Šampinjonus pārgriež uz pusēm vai sagriež šķēlītēs, ja tā gribas. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sēnes. Pēc tam pievieno sarīvētus burkānus un sīki sagrieztu sīpolu, kam uzbārstīti pipari un sāls. Visu pacep 10–15 minūtes, tad pievieno sojas mērci un medu, kas kopā rada ķīniešu ēdieniem raksturīgo garšu. Ilgi nekarsē, jo medum tas nepatīk. Saceptos šampinjonus vakariņās ēd ar vārītiem kartupeļiem, bet brokastīs liek uz maizes šķēles.

Reklāma
Reklāma