Mobilā versija
Brīdinājums +0.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
15. novembris, 2014
Drukāt

Sarkano lēcu krēmzupa


Foto-Baiba BucenieceFoto-Baiba Buceniece
Sastāvdaļas:

Lēcas,
burkāni,
kartupeļi,
sīpoli,
sviests,
kukurūzas eļļa,
tomātu pasta,
milti,
kaltētas piparmētras,
malti sarkanie pipari.

Kā gatavot?

Lēcas nomazgā aukstā ūdenī, vāra mīkstas (bez sāls). Sagrieztus sīpolus viegli apcep sviestā vai augu eļļā, pieber 1 tējk. kaltētu piparmētru un tikpat daudz maltu sarkano piparu. 1 ēd. k. tomātu pastas pievieno 0,5 l auksta ūdens un 2 ēd. k. miltu, sablenderē. Apceptajiem sīpoliem pielej tomātu pastas un miltu maisījumu, strauji uzvāra. Ar visu ūdeni pievieno vārītas sarkanās lēcas, sagrieztus burkānus un kartupeļus. Lēni vāra 1 – 1,5 stundas. Kad virums gatavs, pievieno 300 g sviesta, sāli un sakuļ ar blenderi. Pirms ēšanas pārkaisa ar kaltētām piparmētrām, sarkanajiem pipariem, pievieno citrona sulu.

 

Gatavoja restorāna “Azerbaidžāna” pārvaldnieks un šefpavārs Huseinsade Elšads

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+