Mobilā versija
-0.8°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
22. augusts, 2015
Drukāt

Šašliks “Vecpuišu” ar ķiploku mērci

Foto-ShutterstockFoto-Shutterstock
Sastāvdaļas

Šašlikam:
500 g jēra gaļas
1/2 citrona
2 sīpoli
1 ēd. k. etiķa
garšvielas šašlikam, asie maltie pipari un sāls – pēc garšas

Mērcei:
200 g ķiploku
50 g olīveļļas (der arī rapšu eļļa)
1 t.k. aso malto piparu

Gaļu nomazgā aukstā ūdenī, nosusina papīra dvielī un sagriež gabaliņos. Apsāla, apbārsta ar garšvielām.

Sīpolu sagriež riņķīšos, pievieno gaļai. Aplaista ar etiķi un citrona sulu, sajauc. Atstāj uz 5-10 minūtēm.

Uzsprauž gaļu uz iesmiem un cep vidējā karstumā.

Pa to laiku sagatavo mērci: ķiploku saspiež vai smalki sarīvē un apcep karstā eļļā. Kad no ķiplokiem izplūst sula, pārbārsta ar sarkanajiem pipariem un noņem no uguns. Pārlej gatavajam šašlikam.

Sagatavots pēc http://shashlyki.su.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+