Mobilā versija
Brīdinājums -2.3°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
1. jūnijs, 2012
Drukāt

Sātīga biezzupa


zupa

Rīgas Katoļu ģimnāzijas grāmatvede Aija Grinberga (46 gadi) savai sešu cilvēku ģimenei vakariņās dažkārt pagatavo sātīgu kartupeļu – burkānu biezzupu. 


 

Tās sastāvdaļas papildināmas gan ar brokoļiem, gan puķkāpostiem un ķirbi.

Ja zupu pamatā gatavos no brokoļiem, tā izdosies zaļgana, bet, ja no ķirbja, – skaisti oranža. Aijas ģimenē šādu zupu vislabāk bauda ar sīki sagrieztiem baltmaizes gabaliņiem, kurus bez eļļas apgrauzdē uz pannas vai cepeškrāsnī.

Zupa sader arī ar sīki sagrieztu apceptu cūkas speķi, bet sēņu ražas laikā – ar apceptām sēnēm.

Var gatavot arī ar laša asaku. Tikai tad asaku vispirms novāra un izkāš bļodā, lai zupā netrāpītos kāds asakas gabaliņš. Pēc tam dārzeņus vāra izkāstajā ūdenī, bet pašās beigās jau sablenderētai biezzupai pievieno no asakas atdalītus laša gabaliņus.

 

RECEPTE

Kartupeļu – burkānu biezzupa

Sastāvdaļas: desmit lieli kartupeļi, trīs burkāni, aptuveni sauja sagrieztu brokoļu, paciņa kausētā siera (garšu katrs izvēlas pēc savas gaumes. Ja gatavo ar laša asaku, tad var izvēlēties, piemēram, kausēto sieru ar lasi vai garnelēm), 250 ml saldā krējuma (var arī nepievienot), dažas šķipsnas sāls, baltmaizes grauzdiņi, zaļumi dekorēšanai

 

Kā gatavot?

Katlā ielej ūdeni un ieliek nomizotus lielos gabalos sagrieztus kartupeļus ar burkāniem. Pavāra 5 – 7 minūtes un pievieno brokoļus. Vāra, līdz dārzeņi mīksti. Nogriež uguni un dārzeņus sablenderē. Vārot uz vājas uguns un maisot, pievieno kausēto sieru un/vai saldo krējumu. Biezzupu labi izmaisa un uzvāra līdz pirmajam burbulim. Sāli pievieno pēc garšas. Pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem un zaļumiem.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+