Ķirbju biezzupa. Ķirbju ēdieni Ekovirtuvē.    22.01./2014 foto: Valdis Semjonovs/ Latvijas Avīze/
Ķirbju biezzupa. Ķirbju ēdieni Ekovirtuvē. 22.01./2014 foto: Valdis Semjonovs/ Latvijas Avīze/
Foto – Valdis Semjonovs

Sātīgā ķirbja biezzupa 0

Ķirbis ir vērtīga dārza velte, taču daudzi lauza galvu, ko gardu no lielās ogas pagatavot. To ir vērts darīt, jo ķirbī ir maz kaloriju un daudz vitamīnu, šķiedrvielu, kālija un bēta karotīna, augsts nepiesātinātās augu eļļas saturs, kā arī E, A, B un C vitamīns. Ķirbis aizsargā no veselībai kaitīgajiem oksidantiem un palīdz organismam izvadīt lieko šķidrumu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj
RAKSTA REDAKTORS
VIDEO. “ASV aizliedz ar likumu, Latvijā tirgo uz katra stūra!” Brīdina par zīdaiņiem bīstamām precēm 13
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
500 g ķirbja
200 g selerijas saknes
200 g saldā krējuma
10 g ķiploka
10 g cukura
30 g ķirbju un saulespuķu sēkliņu
3 g kanēļa
10 g sāls
50 g sviesta

Pagatavošana.
Ķirbi un selerijas sakni nomizo un sagriež. Apcep sviestā. Pielej ūdeni un sautē mīkstus. Sablendē. Pievieno saldo krējumu un kanēli. Pasniedzot uzber apgrauzdētas sēkliņas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.