Mobilā versija
-2.4°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
27. janvāris, 2015
Drukāt

Sātīgā kungu zupa no Smecernieku kroga receptēm (5)

Foto - Timurs SubhankulovsFoto - Timurs Subhankulovs
Sastāvdaļas:

500 g jaunlopa šķiņķa, 500 g kartupeļu, 350 g tomātu, 150 g burkānu, 200 g sīpolu un ķiploku, sarkanvīns, 500 g paprikas, 1/2 tējk. kaltēta timiāna, 1 tējk. garšvielas "Hmeli – suneli", 1/2 čili pāksts, sāls, 50 g puravu vai lociņu.

(4 porcijām)

Gaļu attīra no cīpslām, sagriež 1 cm lielos kubiņos. Apcep, pielej nedaudz ūdens un sautē. Papriku un sīpolus notīra, sagriež, apcep, pievieno gaļai. Pēc brīža katlā liek arī nomizotus sagrieztus kartupeļus un burkānus, kādu sakapātu ķiploka daiviņu. Pievieno arī nedaudz sarkanvīna, kubiņos sagrieztus svaigus tomātus, garšvielas un smalki sagrieztu čili. Vāra, līdz virums gatavs. Lej šķīvjos, pārkaisa ar sakapātiem lociņiem vai puravu.

 

Gatavoja Smeceres kroga šefpavārs GATIS TROPS

Pievienot komentāru

Komentāri (5)

  1. Burkānus parasti liek vārīties sākumā kopā ar sīpoliem, jo tie ilgāk vārās nekā kartupeļi.

  2. Paldies! Ļoti garda un viegli pagatavojama zupiņa 🙂

  3. nu, nedari taču kaunu pati sev. Ir Smeceres nevis Smecernieku un ir krogs, nevis krogas.

  4. “KROGAS” recepte????????

  5. Hmeli suneli vietā var vienkārši pielikt sauju kindzas jeb koriandra …. Klasiska čehonbili recepte. Kartupeļus var aizvietot ar rīsiem – veselīgāk un tik pat sātīgi. Recepte brīnišķīga . Paldies

Medību laikā sievietei iešauj kājā Sestdien Kurzemē medību laikā kāda sieviete guvusi šautu brūci kājā.
Draugiem Facebook Twitter Google+